Aspiravi Rik_Bernard_2024_web (1)

Bernard Steverlynck leidt voortaan de Belgische onshore tak van Aspiravi

HARELBEKE - Het West-Vlaamse energiebedrijf Aspiravi heeft zijn organigram herschikt. Met het oog op een verdere groei van de binnen- en buitenlandse activiteiten enerzijds en een continuïteit in de bedrijfsvoering anderzijds, wordt er nu uitgepakt met drie business units: Aspiravi Onshore België, Aspiravi Onshore International en Aspiravi Offshore (activiteiten op zee). Rik Vandewalle zal de twee laatst genoemde filialen blijvend in goede banen leiden. Bernard Steverlynck leidt als nieuwkomer Aspiravi Onshore België.    

Rik Van de Walle zal de buitenlandse activiteiten en de ontwikkeling van windenergieprojecten op zee verder opvolgen. Hij behoudt ook zijn functie van algemeen directeur van de overkoepelende Aspiravi Holding.

Bernard Steverlynck schuift voor de onshore dossiers in eigen land in als nieuwe nummer één. Bernard kwam in 2021 aan boord van de Aspiravi Groep in de functie van business manager international en heeft dus zijn strepen al verdiend.

Van alle markten thuis

Aspiravi nv is 20 jaar actief binnen de toekomstgerichte en boeiende sector van de hernieuwbare energie. Het ontwikkelt, investeert, bouwt en exploiteert projecten voor de productie van groene energie en verkoopt deze groene stroom via lange termijn contracten aan bedrijven en andere grote stroomafnemers. Vandaag heeft de groep in hoofdzaak windenergieprojecten in België en de Noordzee en 2 groene energiecentrales voor niet recycleerbaar houtafval.

De Aspiravi-groep - waar net geen honderd gemeenten mede aandeelhouders van zijn - ontwikkelt ook volop projecten in het buitenland met een focus op Frankrijk, Spanje, Bosnië, Herzegovina, Schotland en Curaçao. Begin 2024 is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 244 windturbines.