Thiers Bernard

Bernard Thiers (Unilin) doet eerste investering via Smile Invest

WIELSBEKE – Smile Invest, het investeringsfonds waarin onder meer Bernard Thiers (CEO Unilin) investeert, heeft ruim een jaar na zijn opstart zijn eerste dossier rond. Er wordt geld boven gehaald voor het Belgisch-Nederlandse Smart SD, een bedrijf dat in 2008 werd opgericht en gespecialiseerd is in beveiligingstechnologie die verkocht wordt via om en bij de 2.000 installateurs. Smart SD heeft vestigingen in Breda en in Wilrijk. 

Smile Invest is het nieuwste initiatief van enkele tientallen door de wol geverfde ondernemers. Opvallende namen, naast Bernard Thiers en Gaëtan Hannecart (Matexi), zijn Urbain Vandeurzen, Vic Swerts, Noël Essers, Jan Toye en Rudy Pauwels. Samen brachten ze in de lente van 2017 een kapitaal van 250 miljoen euro bijeen, inmiddels opgetrokken naar 350 miljoen. Bedoeling is om te investeren in veelbelovende midcap bedrijven in de sectoren healthcare, technologie en consumentensector.

Smart SD is een uitermate snel groeiende (ruim 20 procent per jaar) en financieel gezonde speler in de Beneluxmarkt waar het inmiddels ook marktleider is middels een omzet van om en bij de 50 miljoen euro. Het bedrijf heeft ook ambities om het waar te maken op de Franse markt. Smile Invest plakt geen precies bedrag op zijn investering in Smart SD. Volgens bepaalde media gaat het om enkele tientallen miljoenen euro.