Nieuws West-Vlaanderen Beursgenoteerde Roularta aast in 2023 op buitenlandse overnames

Beursgenoteerde Roularta aast in 2023 op buitenlandse overnames

Beursgenoteerde Roularta aast in 2023 op buitenlandse overnames

ROESELARE – 2023 moet het jaar van de overnames worden. Dat liet CEO Xavier Bouckaert van Roularta onlangs verstaan in een interview. Daarbij  wordt prioritair gelonkt naar het buitenland.

Roularta  heeft in de loop der jaren een niet onaardige ‘oorlogskassa’ opgebouwd. Gelijktijdig zag het zijn werknemersbestand met meer dan de helft terugvallen (nu nog 1.300 medewerkers).

CEO Xavier Bouckaert ziet voor de nabije toekomst absoluut groeikansen. In eigen land denkt hij daarvoor aan een toename van het aantal digitale abonnees. Verder zegt de CEO te geloven in het principe dat er in elke crisis ook grote opportuniteiten schuil gaan. “Bepaalde mediabedrijven zullen in de problemen komen, niet zozeer in België, maar in het buitenland”, denkt Bouckaert. “Wij hebben veel gezonde jaren achter de rug en een sterke cashpositie (van zo’n 70 miljoen euro). Ik verwacht dat we enkele interessante overnames zullen kunnen doen.”

Focus op Nederland en Duitsland

Frankrijk, waar Roularta jaren terug de grote sprong voorwaarts waagde maar van een kale reis terugkwam (na de overname van de mediagroep l’ Express) is al lang geen prioriteit meer. “Aan ons Frans  avontuur hebben we bijna traumatische ervaringen overgehouden”, analyseert Bouckaert in een interview. “Frankrijk is alleen goed om op vakantie te gaan. Ondernemen is daar een heel andere omgeving. Dat gaan we niet opnieuw doen. We kijken vooral naar Nederland en Duitsland.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.