Nieuws West-Vlaanderen BM Engineering wikt en herschikt zijn topkader en zijn aandeelhoudersstructuur

BM Engineering wikt en herschikt zijn topkader en zijn aandeelhoudersstructuur

BM Engineering wikt en herschikt zijn topkader en zijn aandeelhoudersstructuur

KORTRIJK – 2023 brengt voor het onafhankelijke studiebureau BM Engineering niet alleen tal van nieuwe projecten. Met een aantal vernieuwingen op directieniveau en twee bijkomende aandeelhouders maakt het bedrijf zich naar het zeggen van de nieuwe CEO  Steven Beirinckx op voor verdere groei in de toekomst. BM Engineering is het resultaat van een fusie van twee bedrijven, en week vanuit Roeselare uit naar een nieuwe vestiging op Hoog Kortrijk. 

In Kortrijk verdubbelde het team van BME tot 65 medewerkers en werd er in Antwerpen een tweede locatie geopend. Het bureau werkt ook meer en meer aan steeds grotere projecten mee. Om een en ander te stroomlijnen wordt de interne structuur nu versterkt en aangepast. Concreet geeft Jan Leye op 1 januari de CEO-fakkel door aan Steven Beirinckx. Dit kadert in een grondige hertekening van de taken op C-level. Jan Leye combineert voortaan de rollen van COO en CTO en wordt zo verantwoordelijk voor de interne organisatie, communicatie & marketing en R&D.
Steven Beirinckx is al meer dan 10 jaar meewerkend vennoot en samen met Jan Leye referentieaandeelhouder van BM Engineering. In de voorbije jaren bouwde hij het Team Speciale Technieken verder uit. Vanaf nieuwjaar neemt hij als CEO de algemene aansturing en de ontwikkeling en realisatie van de globale visie voor zijn rekening. Als externe vertegenwoordiger is hij het eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten, en op commercieel vlak coördineert hij de sales.

Ambities te koop

Dat alle vennoten elke dag actief meewerken, is het fundament van het succes en de groei van BM Engineering. Participatief management, heet zoiets. Met Hanne Ledure en Alexander Demuynck breidt het bestaande vennotenteam nu ook uit uit van 6 tot 8.

“Deze nieuwe structuur maakt ons klaar voor de toekomst, in een (bouw)wereld die voortdurend in verandering is”, luidt het aan de top. “Onze ambitie om als onafhankelijk studiebureau een toonaangevende rol te spelen in projecten van gelijk welke schaal in Vlaanderen en Brussel, is dan ook sterker dan ooit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.