Beauduin 21 mooie nieuwe foto

Bonus pater familias Charles Beauduin koopt voor 2,3 miljoen euro aandelen van Barco

KORTRIJK - Charles Beauduin, de charismatische CEO en grootste eigenaar van Barco, heeft in twee stappen voor ruim 2,3 miljoen euro aandelen bijgekocht van zijn eigen bedrijf. Dat meldt de FSMA, de beurswaakhond zeg maar. Het nieuws wordt door Barco zelf bevestigd aan de redactie van Made in West-Vlaanderen. Met deze positieve operatie - een daad van een bonus pater familias zeg maar - bewijst Beauduin, die herstellend is, dat hij meer dan ooit gelooft in de toekomst van Barco. Ook tijdelijk afwezig blijft Beauduin dus zeer aanwezig.   

Het is lang niet de eerste maal dat de visionaire en charismatische Charles Beauduin aandelen koopt van Barco en zo zijn portefeuille opbouwt. In 2014 stapte hij in Barco en sindsdien is zijn positie steeds groter en groter geworden.

De laatste jaren kocht hij als sterke man systematisch aandelen bij om zo ruim één vijfde van Barco in handen te hebben. Op 29 april 2021 schafte hij zich 687.200 aandelen aan (goed voor een aankoopprijs van 14 miljoen euro) en in het voorjaar van 2022 trok hij opnieuw de geldbeugel open voor de aankoop van om en bij de 600.000 aandelen Barco.

Sterk signaal

De revaliderende CEO van Barco heeft de voorbije weken nog maar eens voor afgerond liefst 2,3 miljoen euro aan aandelen Barco bijgekocht. Inhouse zorgde dat voor een sterk signaal, en ook in de buitenwereld zal deze operatie positief worden onthaald.

Midden juni, bij de publicatie van de halfjaarcijfers van de Kortrijkse multinational (cijfers die overigens bijzonder goed waren), werden er vragen gesteld over de afwezige CEO, en kelderde het aandeel met liefst 17 procent. Nu blijkt dat Charles Beauduin, ook al is hij tijdelijk afwezig, blijvend gelooft in zijn technologisch troetelkind Barco. Een daad van een bonus pater familias zeg maar. De goede cijfers doen de rest.

Twee operaties

Charles Beauduin kocht deze zomer (eind juli) zijn nieuwste pakket aandelen traditioneel via zijn vennootschap Titan Baratto. Het gaat om twee operaties.

Een eerste pakket van 65.000 aandelen aan de prijs van 20 euro het stuk, goed voor 1 miljoen 320.251 euro. Enkele dagen later volgde een tweede aankoop van 50.000 aandelen aan de prijs van 20,46 euro per biljet goed voor 1 miljoen 23.000 euro. Het aandeel Barco noteert vandaag aan 19 euro.