Nieuws West-Vlaanderen Britse Victoria aast op divisie ‘kamerbreed tapijt’ van Balta

Britse Victoria aast op divisie ‘kamerbreed tapijt’ van Balta

Britse Victoria aast op divisie ‘kamerbreed tapijt’ van Balta

SINT-BAAFS-VIJVE – Volgens de krant De Standaard zou de divisie ‘kamerbreed tapijt’ van Balta mogelijks van eigenaar kunnen wisselen. Het bijzonder ambitieuze en expansieve Britse Victoria toont alvast uitgesproken interesse. Balta ontkent dit niet maar wenst in deze fase geen commentaar te geven.     

Kenners van de sector wijzen er al langer op dat Balta er goed zou aan doen om bepaalde divisies af te stoten, om zo de gezondheid van het bedrijf op te krikken. Volgens De Standaard zou de divisie kamerbreed ideaal kunnen passen in zo’n scenario, omdat ze eerder onrendabel is. De divisie kamerbreed tapijt van Balta is de entiteit die met de laagste marges kampt en onder zware druk staat.

Balta erkent de geruchten over een mogelijke transactie met Victoria niet en bevestigt ook dat het momenteel gesprekken voert met Victoria, waar een gewezen Balta-kaderlid (in de persoon van Philippe Hamers) mee de plak zwaait. “Maar de uitkomst van deze besprekingen is in deze fase nog onzeker”, zo geeft Balta aan in een persbericht. “Verdere aankondigingen zullen tijdig worden gedaan, indien en wanneer relevant.”

Twee West-Vlaamse fabrieken

Als de deal zou doorgaan, dan zouden de West-Vlaamse fabrieken van Sint-Baafs-Vijve en van Tielt betrokken zijn. Daar wordt kamerbreed tapijt en tapijttegels geproduceerd in polyamide. De Britse markt is Balta’s grootste afnemer van kamerbreed tapijt.

Balta, dat gecontroleerd wordt door het Amerikaanse private equity fonds Lone Star en operationeel geleid word door een Franse CEO, haalde vorig jaar een omzet van 561 miljoen en telde ­3.959 personeelsleden, waarvan 2.673 in België. Ook in de VS staat Balta erg sterk. In West-Vlaanderen is Balta een van de grootste privé-werkgevers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.