Nieuws West-Vlaanderen Britt Van Driessche lanceert eigen handtassenlabel in Knokke

Britt Van Driessche lanceert eigen handtassenlabel in Knokke

Britt Van Driessche © Eye Catcher Photography

Britt Van Driessche lanceert eigen handtassenlabel in Knokke

KNOKKE – De uit Antwerpen afkomstige Britt Van Driessche werkte jarenlang voor Louis Vuitton, verscheen zelfs even in de film Loft maar uiteindelijk waren het toch vooral haar eigen ontwerpen die haar hart sneller deden slaan. Nadat ze vorig jaar haar eigen modelabel oprichtte, staan de eerste creaties nu te blinken in haar showroom in Knokke. Of hoe iemand van een  hobby een professionele bezigheid maakt. Van Driessche, die al tien jaar in West-Vlaanderen woont, zegt te mikken op het luxesegment.

-Waarom was de tijd net nu rijp om zelf een handtassenlabel op te richten?

Britt Van Driessche: “Ik heb jaren gewerkt in de sector maar ik hield mij voornamelijk bezig met het commerciële luik en de retail. Ik heb dat altijd heel graag gedaan maar het begon toch wat te kriebelen om iets creatievers te gaan doen. Uiteindelijk heb ik mijn job opgezegd en had ik de tijd om een opleiding ‘handtassen design en lederbewerking’ te volgen. Aanvankelijk was het bedoeld als hobby maar het kriebelde gewoon te veel: in 2022 ben ik dan toch gestart met het tekenen van een eigen collectie als eindwerk en dat bracht de bal echt aan het rollen.”

Het zijn economisch woelige tijden: twijfel je niet over de slaagkansen van een nieuw label?

-“Ik leef sowieso niet graag in angst, ik focus mij vooral op de positieve dingen in het leven. Als er problemen zijn, zullen we die oplossen. Zo zit ik ook in elkaar, ik denk heel erg oplossingsgericht. Nadenken over wat er allemaal fout kan gaan, doe ik dus niet. Vorig jaar ben ik mijn label gestart en ik ben er met heel veel goesting ingevlogen. Mijn doel is om een mooi en duurzaam product op de markt te brengen. En ja, ik zit in een duurder segment maar ik ben overtuigd van wat ik breng: ik wil mij positioneren op de markt als een Belgisch alternatief voor luxe lederwaren.”

-Van de retail naar het zelf ontwerpen van handtassen is best een grote stap, toch?

“Het is niet omdat ik vooral met het commerciële en de klant bezig was, dat ik niet creatief ben. En dat is net het leuke. Ik heb het creatieve en doordat ik zo lang werkte bij Louis Vuitton heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen. Ik had ook altijd mijn schetsboek bij. Die ervaring benut ik bij het ontwerpen: ik wil een mooie handtas creëren die tegelijk praktisch is in gebruik.”

-Opvallende vaststelling: je kiest ervoor om te werken met rundsleder, terwijl heel wat grote namen op zoek gaan naar veganistische alternatieven. U niet dus. waarom?

-“Je moet ergens een keuze maken en momenteel werk ik liefst met rundsleder. Het is een heel sterk, gekorreld leder dat slijtvast, duurzaam en gemakkelijk in gebruik is. Het duurzame aspect zit voorlopig in het feit dat je de handtas lang kan gebruiken. In de toekomst sluit ik zeker niet uit dat we nog met andere materialen gaan werken zoals canvas of eco leder.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.