Nieuws West-Vlaanderen Broers Vandenberghe (Skyline Communications) openen hub in Bosnië en Herzegovina

Broers Vandenberghe (Skyline Communications) openen hub in Bosnië en Herzegovina

Broers Vandenberghe (Skyline Communications) openen hub in Bosnië en Herzegovina

IZEGEM – Skyline Communications staat klaar voor verdere groei en opent een nieuwe uitvalsbasis in de Balkan. Het multinationale bedrijf van de drie broers Vandenberghe Skyline Communications heeft zijn roots en hoofdkantoor in Izegem. De wereldspeler op het vlak van software voor mediabedrijven verankert zich in een regio (Balkan) die wordt beschouwd als een van de meest opkomende Europese innovatiehubs. Skyline Communications heeft reeds kantoren in Portugal, Singapore en de Verenigde Staten.

Het hoogtechnologische softwarebedrijf staat al jaren aan de absolute top van de wereld. Dat allemaal dankzij de DataMiner-software, een uniek platform waarmee grote internationale mediabedrijven zoals Al Jazeera, OneWeb, Sky, HBO en Disney hun volledige technologische infrastructuur kunnen beheren en aansturen. Zo krijgen operatoren een virtuele kopie van hun hele operatie en kunnen ze, onder meer door artificiële intelligentie, snel reageren wanneer er iets fout dreigt te lopen.
Alle grote media- en telecombedrijven ter wereld gebruiken DataMiner. Om zijn klanten optimaal te kunnen ondersteunen, heeft Skyline over alle continenten heen haast 400 medewerkers in dienst. Zo heeft men naast kantoren in Lissabon, Aveiro, Miami en Singapore ook een vaste aanwezigheid in Australië, Brazilië, China, Colombia, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Maleisië, Mexico, de Filipijnen, en het Verenigd Koninkrijk. En nu sluit ook Bosnië en Herzegovina, met een gloednieuw kantoor in Sarajevo, zich aan bij het lijstje.

Nieuwe hotspot

Het openen van een nieuw bijkomend kantoor in de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina is voor ons een heel logische keuze geweest want de regio is in volle expansie en wordt de nieuwe technologische hotspot van Zuidoost-Europa genoemd,” vertelt Frederik Vandenberghe, CFO bij Skyline Communications. “Niet alleen grote techbedrijven zoals Microsoft, IBM en Oracle hebben er een uitvalsbasis, ook Al Jazeera, een van onze grootste klanten, heeft er een hub. Dit zorgt er onder meer voor dat er in de Balkan enorm veel talent te vinden is op het gebied van ontwikkelaars en ingenieurs.”

Het kantoor is gehuisvest in de Avaz Twist Tower, een iconische wolkenkrabber van 142 meter hoog met een fenomenaal uitzicht over de Bosnische hoofdstad. Het kantoor in Sarajevo heeft de ambitie om de komende maanden uit te groeien tot een 20-koppig team. Dit onder leiding van Dean Muzicka, voormalig principal solutions architect bij Al Jazeera en sinds enkele jaren actief bij Skyline Communications. Dean is afkomstig uit Bosnië en is daarom ook de geknipte persoon om de opstart en samenwerking met onze andere kantoren in goede banen te leiden.

“Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen en de kans om het nieuwe kantoor te mogen leiden. Dit sluit prachtig aan bij Skylines bedrijfsfilosofie rond groeipotentieel op alle niveaus,” aldus Dean. “Er zijn hier uiterst getalenteerde mensen die een perfecte match zullen vormen met de andere teams, verspreid over de verschillende locaties.”

Naast het nieuwe kantoor in Bosnië en Herzegovina zijn er momenteel ook gesprekken omtrent een bijkomend kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.