Nieuws West-Vlaanderen Broers Vandenberghe (Skyline Communications) stappen in nieuw R&D-lab Ayotee

Broers Vandenberghe (Skyline Communications) stappen in nieuw R&D-lab Ayotee

Broers Vandenberghe (Skyline Communications) stappen in nieuw R&D-lab Ayotee

IZEGEM – Eens ondernemer, altijd ondernemer en dat geldt ook voor de dynamische broers Vandenberghe die met Skyline Communications al een wereldbedrijf op de kaart hebben gezet. Nu stappen ze ook mee aan boord van de beloftevolle nieuwe onderneming Ayotee, een research- en facilitair lab voor ingenieurs zeg maar. De familie Vandenberghe laat weten dat ze de technologie start-up Ayotee zal helpen bij haar verdere groei in Vlaanderen en de rest van België. Plannen voor vestigingen in Zaventem, Hasselt en Lille zijn ondertussen al in de maak. 

Ayotee, een tech start-up uit Izegem, lanceert een uniek business concept binnen Europa: ze bieden bedrijven een flexibel te gebruiken werkplaats aan voor elektronica- en softwareontwikkeling. Met dit concept wil Ayotee een blinde vlek in het ondernemerslandschap aanpakken door te fungeren als een one-stop-shop voor start-ups en scale-ups en als flexibele onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit voor gevestigde ondernemingen.

“Wij bieden technologiebedrijven, van start-ups tot gevestigde ondernemingen, de mogelijkheid om hun onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten flexibel uit te breiden”, vertelt Kim Meerschman, medeoprichter van Ayotee. “Voor start-ups and scale-ups betekent dit dat ze zelf niet hoeven te investeren in het opzetten van een lab, maar dat ze meer van hun R&D-budget kunnen besteden aan effectieve ontwikkeling. Voor ondernemingen buiten West-Vlaanderen betekent dit dat ze eenvoudiger talent in de regio kunnen aanwerven door de pendelafstand te verkleinen, wat bovendien ook nog eens het milieu en de work/life balance ten goede komt.”

Paradijs voor ingenieurs

“Ons lab is een paradijs voor ingenieurs”, lacht Thomas Deckmyn, medeoprichter van Ayotee. “Niet enkel is het voorzien van alle mogelijke hightech-apparatuur, waaronder soldeerstations en de nieuwste R&S MXO 4 series oscilloscopen, we hebben ook een uitgebreide bibliotheek met development kits. Onze grootste troef is echter ons team van experten, bestaande uit systeemarchitecten en hardware- en software ingenieurs met samen meer dan 100 jaar ervaring op wie elke resident beroep kan doen.”

Vliegende start

De vele partnerships die Ayotee al heeft afgesloten met verschillende grote technologiebedrijven als Rohde & Schwarz, Avnet Silica, Skyline Communications en andere spelers zoals PwC, TMC, Osborne Clarcke en Verzekeringen Steyaert, toont aan dat het project ook met veel enthousiasme wordt onthaald in andere sectoren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.