Nieuws West-Vlaanderen Broers Vermote (met profrenner Julien) tonen zich serial entrepreneurs

Broers Vermote (met profrenner Julien) tonen zich serial entrepreneurs

Broers Vermote (met profrenner Julien) tonen zich serial entrepreneurs

ZWEVEGEM – Ze zijn jong en ze willen wat. De broers Julien (32) en Alphonse (31) Vermote. Slag om slinger nemen ze nieuwe ondernemersinitiatieven. Recent werd aan hun groep van bedrijven ook de Harelbeekse fietsenwinkel Surplace toegevoegd. Zolang Julien professioneel de fiets op moet, volgt broer Alphonse de zaken grotendeels op, samen met ‘spitsbroeder’ Paco Ghistelinck (29). Een trio met pit, dat is het minste wat je kan zeggen.     

De voorbije jaren namen de Stasegemse broers Vermote en copain de route Paco Ghistelinck reeds een aantal opmerkelijke initiatieven. Het begon allemaal zeven jaar terug met Bikefitting, een adviesbedrijf voor het professioneel begeleiden van fietsers die op zoek zijn naar de juiste positie op de fiets, voorwaar geen overbodige luxe.

In 2018 kwam daar het professionele sport-medisch centrum Vitori in Zwevegem bovenop Drie jaar na de opstart is Vitori danig in de breedte gegroeid en is het niet enkel en alleen een sterren fitnesscentrum, maar ook een plaats voor verregaande medische begeleiding aan amateur- of profsporters.”We werken samen met sportdokters, orthopedisten, osteopaten, kinesisten en cardiologen, een kwestie van diepgang in onze benadering van het ondernemerschap”, zegt Alphonse Vermote.

Rasechte ondernemers

Kort na de opstart van Vitori werd met Ultimate Cycling Shoes (UCS) al meteen een derde bedrijf van de grond geholpen, eveneens in Zwevegem. UCS verdeelt net geen tien merken van de betere fietsschoenen. “We zijn met deze zaak uniek in Vlaanderen en we kunnen elke fietser op de maat van zijn voet bedienen”, aldus Alphonse Vermote.

Nu komt daar nog een fietswinkel bovenop: de langs de Gentsesteenweg in Harelbeke gelegen speciaalzaak Surplace, dat onder meer het hoog aangeschreven merk Specialized in huis heeft. “We kenden goed de vorige uitbater en toen hij de zaak wilde overlaten, zagen we er een opportuniteit in om zelf in te stappen”, zegt Alphonse Vermote. “Het sluit ook perfect aan bij onze huidige activiteiten, zeg maar dat een fietszaak perfect complementair is.”

De broers Vermote zijn prille dertigers en gepassioneerde ondernemers. “We zijn daar dag in dag uit en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig, en het maakt ons gelukkig”, zegt Alphonse. “Broer en profwielrenner Julien moet de zaken noodgedwongen wat meer van op een afstand volgen, maar hij is ook erg betrokken en gemotiveerd, een ideaal klankbord ook. Als zijn loopbaan als wielrenner stopt, zal hij nog genoeg om handen hebben.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.