Nieuws West-Vlaanderen Brouwerij De Brabandere pronkt met bijzondere erkenning op de ‘Oscars voor bieren’

Brouwerij De Brabandere pronkt met bijzondere erkenning op de ‘Oscars voor bieren’

Brouwerij De Brabandere pronkt met bijzondere erkenning op de ‘Oscars voor bieren’

BAVIKHOVE – Bavik Super Pils won voor het tweede jaar op rij de prestigieuze World Beer Award voor beste Belgische pils. Een internationale jury kwam samen in Azië, Europa en Amerika om meer dan 2.500 bieren te beoordelen. Daarbij vielen ook andere bieren van Brouwerij De Brabandere in de prijzen: Demi de Mêlee werd het beste Blonde bier van België en won goud in de categorie Belgian Style Blonde en RED by Petrus kreeg een bronzen medaille als fruitbier.

 

Het is zeer uitzonderlijk dat dezelfde pils tweemaal na elkaar de bekroning van ‘Beste Pils van België’ ontvangt. “En dat maakt ons dubbel zo trots”, zegt Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. Het bier kreeg van de jury meer punten dan bijvoorbeeld Cristal-Alken. “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld”, verduidelijkt Albert De Brabandere. “Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.”

Bavik Super Pils neemt het als beste pils van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt kans op de titel Beste Pils ter Wereld.

Rijke geschiedenis

“Over alle merken heen daalt de verkoop van pilsbier, maar wij zien de laatste jaren een significante stijging van 13% in België”, stelt sales en marketing directeur Stijn Vermoere. “Zowel consumenten als horecazaken kiezen steeds meer voor kwaliteit en een echte Belgische pils. Naast de opkomst van craft bier, kan Bavik Super Pils als craft pils het verschil maken en overtuigen met smaak.”

Brouwerij De Brabandere houdt al jarenlang vast aan hun recept. De familiale brouwerij, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis. Het West-Vlaamse bedrijf is bekend van onder meer Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze Tripel, Wittekerke en Petrus Sours.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.