Bedrijven Contactdagen Brugge 22

Brugge Inc. wil relatie met de kmo-wereld aanscherpen tijdens de Brugse Bedrijven Contactdagen

BRUGGE  - Volgende week staat een nieuwe editie van de Bedrijven Contactdagen op de agenda in Brugge. Een buitenkans alvast voor de West-Vlaamse kmo's om zichzelf te profileren of om in commercieel contact te treden met de organisatie Brugge Inc. die het ondernemerschap in de Brugse regio maximaal wil stimuleren. Het openingsevent is er alvast eentje om niet te missen als het om netwerken gaat. De CEO's of topmanagers van topbedrijven als Citymesh, de haven Antwerpen-Zeebrugge, CNHi, Artes, Groep Daenens of  AZ Brugge komen hun visie op samenwerking uit de doeken doen.

Naar analogie met de Bedrijven Contactdagen in Kortrijk trapt Voka West-Vlaanderen de eerste Bedrijven Contactdagen Brugge af met een inspirerend openingsevenement. De tweedaagse is 'uitverkocht' met een maximaal aantal standhouders uit diverse sectoren. De verdienste van organisator Kortrijk Xpo in samenwerking met Voka.

De officiële opening staat in het teken van groei: maak kennis met de ondernemers achter de topbedrijven van Brugge.Inc. Brugge. Inc werd opgericht om te inspireren. De boodschap luidt: It starts with a spark, ondernemen doe je niet alleen. Op de Bedrijven Contactdagen presenteren de Brugse bedrijven die achter de groei van Brugge.Inc staan zichzelf tijdens de openingssessie. Het gaat om  bedrijven die vanaf het begin bij deze incubator betrokken waren en die de motor zijn achter het succes.

Ambitieuze doelstellingen

Brugge.Inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen. De doelstellingen zijn meervoudig én ambitieus: mensen met ondernemersbloed maximaal kansen bieden om hun ambities waar te maken, het Brugse ecosysteem verder doen groeien en bloeien door start-ups, scale-ups, corporates, kennisinstellingen en overheid samen te brengen en te laten co-creëren, de Brugse regio in binnen- en buitenland profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers. "Zo lokken we nog meer talent en investeerders", aldus Brugge.Inc.

Haven is vragende partij

Tijdens het openingsevent (26 oktober, 12 uur 30-14 uur) krijgen deze topbedrijven het woord tijdens een publiek forum. Een buitenkans voor kmo's om via een meet & greet in contact te komen met topbedrijven uit de regio. Gedurende de volle twee dagen van de Bedrijven Contactdagen wil ook de fusiehaven Antwerpen-Zeebrugge zich rechtstreeks profileren in het zogenaamde Havenpaviljoen.

Een must visit waar opportuniteiten liggen te wachten."Bedrijven die niet persé in de haven gevestigd zijn, hebben het niet altijd gemakkelijk om met ons havenbestuur in contact te komen", zegt Tom Hautekiet, topmanager bij de haven. "Tijdens de Bedrijven Contactdagen willen we dat ruimschoots goed maken en maximaal toegankelijk zijn als aanspreekpunt. We denken zelf ook richting maritieme innovatie. Als er kmo's zijn die ons op dat vlak iets te bieden hebben, zullen we ons oor graag te luisteren leggen. "    

Info: Woensdag 26 oktober 2022 (14:00-21:00) en donderdag 27 oktober 2022 (14:00-21:00).

Locatie: BMCC Brugge - Beursplein 1 - 8000 Brugge

Organisatie: Kortrijk Xpo (isabellefruy@kortrijkxpo.com