Vanhaverbeke maakt fietshelmen sexy

Bruggeling Bart Vanhaverbeke wil fietshelmen sexy maken

BRUGGE - Na een succesverhaal met MExT, EHBO-oplossingen voor bedrijven en organisaties, lanceert rasondernemer Bart Vanhaverbeke een innoverende fietshelm. Een helm die zowel comfort, veiligheid én fashion onder brengt in één product. En dat kan je wel heel letterlijk nemen. “Ik vond dat een fietshelm meer in zijn mars had dan louter de veiligheid, want daarmee maak je een product niet sexy”, aldus Vanhaverbeke.

 

Een fietshelm moet meer doen dan enkel zorgen voor valpreventie. Dat is althans de thesis van Bart Vanhaeverbeke. En dus ging hij aan het denken. "Daarom hebben we surplussen in de helm aangebracht waarbij de schedel eigenlijk als klankkast wordt ingezet", aldus de ondernemer. "Zo krijg je via bluetooth-toepassingen alle informatie die je wil: je favoriete muziek, informatie van de GPS, telefoneren, overleg met een andere groepsbegeleider, enzovoort. En tegelijk blijf je het verkeer steeds horen, want je schermt je oren niet af en toch kan je de gps-navigatie of favoriete muziek blijven horen. Dus die veiligheid blijft gegarandeerd."

Extra tools

“Er zijn nog enkele unieke snufjes die opvallen aan deze fietshelmen", zo gaat Vanhaverbeke verder. "Zo heb je de bijzondere stop-technologie in de helm. Wanneer je bruusk remt met de fiets, dan krijg je achteraan de helm een remlicht dat oplicht zodat de fietser of automobilist die na jou komt, ziet dat je remt en dus zo een signaal geeft van een onverwachte situatie. Het gaat echt om de extra tools voor een veilige rit in het verkeer.”

De nieuwe HelmetPLUS-app biedt heel wat mogelijkheden. "Zo is het voor een begeleider van een groep dé oplossing om veilig te communiceren met andere begeleiders", aldus nog Vanhaverbeke. "Andere elementen zoals comfort of een stijlvol ontwerp vinden we een evidentie. De fietshelmen bieden extra tools, iets wat je niet zou verwachten, ze hebben een plus-karakter. Voor mij is het als ondernemer belangrijk om een extra service te bieden aan een product. De meerwaarde, de beleving, daar gaat het om. Met deze helmen coveren we alle facetten.”

Fietshelmen sexy maken

Vanhaverbeke heeft ook ingespeeld op de vorm. "Want recreanten, mountainbikers, racers, kinderen of ouderen hebben een andere nood", zegt de ondernemer. "Ook daar kunnen gebruikers in kiezen.”

Om dit 'sexy' project tot een goed einde te brengen, doet Bart beroep op zijn broer Frits Vanhaverbeke en nog enkele ondernemende vrienden, met de bedoeling deze revolutionaire uitvoering van fietshelmen in de kijker zetten.