Nieuws West-Vlaanderen Bruggeling herlanceert oud bier

Bruggeling herlanceert oud bier

Bruggeling herlanceert oud bier

L10_8288Een oud traditioneel Brugs bier een tweede leven geven en zo ook een beetje geschiedenis schrijven. Dat was de bedoeling van Bruggeling Thomas Vandelanotte. Zopas lanceerde hij in zijn geboortestad de Bourgogne des Flandres. Hij brouwde in aanwezigheid van de media zijn eerste officiële Bourgogne des Flandres op de zolder van de brouwerij in de Brugse binnenstad.

Het bier van gemengde gisting Bourgogne des Flandres werd vroeger gebrouwen door Brouwerij den Os. Deze Brugse brouwerij sloot echter in 1957 definitief haar deuren. Dankzij Thomas Vandelanotte en het Antwerpse bedrijf John Martin doet Bourgogne des Flandres na bijna 60 jaar opnieuw zijn intrede in Brugge. De meer dan honderd jaar oude drankdistributeur en brouwer John Martin is een begrip in bierland. Het van origine Britse bedrijf is sedert 1909 gevestigd in België en is bekend van zijn brede waaier speciaalbieren, zoals Gordon Finest Beers, Guinness, Martin’s Pale Ale en dus nu ook Bourgogne des Flandres. In totaal telt de John Martin-portfolio meer dan 65 exclusieve bieren. Sinds 2004 wordt John Martin NV geleid door Anthony Martin. Met de creatie van Anthony Martin’s “Finest Beer Selection” verdubbelde het bedrijf in omzet.

Thomas Vandelanotte is een jonge meesterbrouwer die de voorbije jaren door middel van een intensieve opleiding bij brouwerij Timmermans klaargestoomd werd om deze belangrijke taak op zich te nemen. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.