Nieuws West-Vlaanderen Brugse AR-bedrijf AlfaVision laat Lam Gods schitteren als nooit voordien

Brugse AR-bedrijf AlfaVision laat Lam Gods schitteren als nooit voordien

Brugse AR-bedrijf AlfaVision laat Lam Gods schitteren als nooit voordien

BRUGGE – Sinds deze week straalt het historische werk De aanbidding van Het Lam Gods van de broers Van Eyck in zijn volle glorie in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Met dank aan West-Vlaamse toptechnologie. Het Brugse AlfaVision van stichter en bezieler Hans Vandamme en co-bestuurder Els De Rooy zorgt er voor een absolute meerwaarde met zijn augmented reality-toepassingen die de bezoeker in vervoering brengen. Hans Vandamme is de zoon van gewezen Barco-topman Hugo Vandamme.

Kunst en erfgoed ervaren, gebruikmakend van augmented reality-toepassingen. Wat vroeger onhaalbaar leek, is vandaag werkelijkheid. Mede met dank aan het Brugse hightech bedrijf AlfaVision.

Wie interesse heeft kan vanaf deze week AR aan de lijve ondervinden in de Gentse Sint- Baafskathedraal, die een nieuw bezoekerscentrum in gebruik nam. “Gezien de kathedraal een lithurgische plaats is – en ook beschermd werelderfgoed – maken we uitsluitend gebruik van AR–technologie, aan de hand van een handige bril”, aldus Els De Rooy namens AlfaVision. “Op die manier blijft het monument gevrijwaard van kabels, schermen, extra meubilair, enzovoort. Het bezoek start in de crypte, waar jouw persoonlijke virtuele digitale assistent je leidt van kapel naar kapel. In elke kapel zie je door de AR-bril een ander tafereel: een virtuele, gecreëerde belevingslaag op de bestaande omgeving. Deze indrukwekkende ervaring wordt nog sterker door de koppeling aan levendige storytelling. Je ziet de bouwevolutie van de kerk, je wordt teruggeflitst naar de tijd waarin het Lam Gods geschilderd werd en je bent getuige van alles wat dit topstuk doorheen de geschiedenis meemaakt. Na de AR-wandeling bewonder je, perfect voorbereid, met eigen ogen het Lam Gods in de kathedraal zelf. Kort samengevat: hét toppunt van visionaire innovatie met een onvergetelijke belevingswaarde.”

Technologisch meesterschap

In 2019 realiseerde AlfaVision al een gelijkaardig huzarenstukje met werk van Pieter Bruegel, toen in Brugge. AlfaVision tekende al voor diverse projecten in binnen- en buitenland en heeft wereldwijd bestellingen lopen, in die mate dat het zich globaal marktleider voor AR in de museumsector mag noemen. Klanten kunnen rekenen op state-of-the-art toepassing van de technologie, maar ook op een persoonlijke begeleiding van elk project.

In principe later dit jaar opent AlfaVision in Baku (Azeirbeidjan) een kopie van het futuristische Brugse Historium museum.

 

 

 

Geef gerust een seintje als er nog vragen zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.