Nieuws West-Vlaanderen Brugse biosupermarkt Biovita slaat zijn vleugels verder uit

Brugse biosupermarkt Biovita slaat zijn vleugels verder uit

Brugse biosupermarkt Biovita slaat zijn vleugels verder uit

BRUGGE – Biovita, de biosupermarkt met roots in Brugge, breidt opnieuw uit. Na vestigingen in Brugge en Roeselare opent het echtpaar Lien Fonteyne-Pieter De Zutter dit najaar zijn vierde winkel in Oostende. Biovita, pionier in de biosector sinds 1988, bestendigt zo haar groei in de provincie West-Vlaanderen en realiseert haar plannen om nog meer mensen de weldoende effecten van gezond leven te laten ervaren. Ook met deze uitbreiding creëert Biovita weer nieuwe banen.

 

 

Biovita is een familiebedrijf dat 33 jaar geleden werd opgericht door de moeder van de huidig zaakvoerder Lien Fonteyne. Noëlla Vantyghem begon in Brugge met een natuurwinkel die al snel uitgroeide tot een biosupermarkt. Anno 2021 wordt Biovita gerund door Lien Fonteyne en haar echtgenoot Pieter De Zutter. De tweede generatie bouwt gepassioneerd en met kennis van zaken verder aan het groeiverhaal van Biovita.

“Met de uitbreiding naar Oostende bestendigen we de groei van Biovita in de provincie West-Vlaanderen”, zeggen de zaakvoerders. “Biovita heeft als missie om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor de weldoende effecten van een gezonde, kwalitatieve en duurzame levensstijl. Daar is de laatste tijd ook steeds meer vraag naar. Daarnaast spelen we met onze nieuwe vestiging in Oostende ook in op de spontane vraag van onze klanten aan de kust en de tweedeverblijvers om ook dichter bij huis van ons totaalconcept te kunnen genieten.”

 Gezond leven als norm

Het afgelopen jaar is er een kentering gekomen in de levensstijl van mensen Er is veel meer bewustwording over de impact die de consument kan teweegbrengen, en er is meer aandacht voor zelfzorg als preventie voor welvaartziekten.

Ook Biovita, pionier in de biosector, stelt opvallende verschuivingen in de tijdsgeest vast: Hoewel Biovita als pionier al meer dan 30 jaar de boodschap van natuurlijk en bewust leven uitdraagt, valt het op dat het bewustzijn daarrond zich nu ook verankert en verruimt naar iedereen,” zegt zaakvoerder Lien Fonteyne. “De laatste jaren is niet alleen het aantal klanten in onze drie huidige vestigingen nog toegenomen, maar we merken vooral ook dat bij een breder publiek de vraag naar specifieke producten en advies is toegenomen. Dat alles toont aan dat het niet zomaar om een trend gaat, maar dat gezonder en natuurlijk leven voor veel mensen een dagelijkse gewoonte is geworden.”

Bij Biovita werken vandaag om en bij de 30 mensen. In Oostende wachten er 5 vacatures.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Tessenderlo, Tielt
Tessenderlo

Ekopak versiert miljoenencontract in Limburg

TIELT - Het sinds kort beursgenoteerde West-Vlaamse milieutechnologiebedrijf Ekopak van CEO Pieter Loose en minderheidsaandeelhouder Marc Coucke, heeft een miljoenencontract… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.