Nieuws West-Vlaanderen Brugse cinéma Lumière wint prestigieuze Europese award

Brugse cinéma Lumière wint prestigieuze Europese award

Brugse cinéma Lumière wint prestigieuze Europese award

BRUGGE – De Brugse cultuurbioscoop Cinéma Lumière, met vestigingen in Brugge, Mechelen, Antwerpen en Maastricht, heeft de Europese Cinema Award voor ‘Ondernemer van het jaar’ gewonnen. De roots van Cinéma Lumière liggen in West-Vlaanderen. In 1996 openden Alexander Vandeputte en Jan De Clercq hun eerste stadsbioscoop Lumière Brugge.

Afgelopen weekend mochten de CEO’s van Lumière de prijs in ontvangst nemen op de 22ste editie van de Europa’s ‘Cinemas Network Conferentie’ in cinema Le Balzac in Parijs. “Europas Cinemas waardeert en bekroont nu het bedrijf voor zijn zoektocht naar nieuwe modellen in het brengen van een mooie Europese en Vlaamse cinema naar een zo breed mogelijk publiek”, reageert Benny Salaets, de huidige CEO van Lumière. “Het is een fikse schouderklop die ons als culturele ondernemers weer een bom energie geeft.”

In 1996 openden Alexander Vandeputte en Jan De Clercq hun eerste stadsbioscoop Lumière Brugge. De twee zetten hun eerste stapjes in de cinemawereld met een geleende 35mm-filmprojector en een gehuurde theaterzaal. Die activiteiten werden vervolgens uitgebreid met filmfinanciering, productie en distributie. Ondertussen telt Lumière vier stadsbioscopen in België waarvan twee in Antwerpen, een in Mechelen en in Brugge.

Europas Cinemas werd in 1992 in het leven geroepen door een groep van 30 bioscoopuitbaters en is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een netwerk van bijna 1.217 bioscopen en 3.059 zalen in 42 verschillende landen. Elk jaar onderscheidt de organisatie de beste bioscopen van het netwerk in drie categorieën: programmering, ondernemer en jonge publiekswerking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.