Citymesh CEO

Brugse Citymesh kandidaat voor vierde mobiele frequentie

BRUGGE - Ons land telt vandaag drie mobiele operatoren in telecomland: Proximus, Telenet en Orange. Er is plaats voor een vierde licentie en Citymesh wordt nadrukkelijk genoemd als kandidaat. Het Brugse bedrijf is het geesteskind van Mitch De Geest (zie foto) en vond vorig jaar aansluiting bij de Limburgse IT-groep Cegeka.       

Mitch De Geest houdt in de media nog even de boot af, maar zijn ambities zijn wel duidelijk. "Het is altijd onze bedoeling geweest om een significante rol te spelen in het telecomlandschap van de toekomst", laat hij verstaan nu de naam van zijn bedrijf nadrukkelijker en nadrukkelijker wordt genoemd.

In het allerbeste geval zou Citymesh zich als mobiele operator zowel bewegen op de markt van de bedrijven als op die van de consumenten. Maar dat Citymesh zich enkel manifesteert op één van die twee markten, behoort ook tot de mogelijkheden. Het Brugse bedrijf laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken.

Wie de vierde operator ook wordt, zeker is dat de komt van een vierde speler in principe voor een neerwaartse prijsdruk zal zorgen. Experts ramen die daling op zo'n 13 procent. De klassieke grote drie (Telenet, Proximus en Orange) zien dat met lede ogen aan omdat ze zelf voor grote uitdagingen en dito investeringen (onder meer in de uitrol van 5G) staan.