Cosh! 2

Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! zet eerste stappen in het buitenland

BRUGGE - Het Brugse duurzaamheidsplatform Cosh! werd eerder dit jaar uitgeroepen tot één van de tien meest radicale vernieuwers van Vlaanderen en Brussel. Cosh! helpt consumenten om via digitale weg te kiezen voor duurzaam textiel. Cosh! blijft, na een al stevige uitrol in eigen land, ook in het buitenland niet onopgemerkt. Amsterdam gaat volgende week voor de bijl.     

Het platform voor duurzame mode, Cosh!, zet volgende week voor het eerst voet aan de grond in Nederland, met Amsterdam als pionierstad. Ook in Nederland wil Cosh! duurzaam en circulair shoppen makkelijk en toegankelijk maken. De samenwerking kadert in het Europese Reflow project waarbij de gemeente Amsterdam circulair textiel onder de loep nam. De gemeente gaat een samenwerking aan met Cosh! voor het luik consumenten communicatie rond duurzaam textiel.

Duurzaam én circulair

De lancering van dit nieuwe project valt niet toevallig tijdens Fashion Revolution Week en staat volledig in het teken van duurzame en circulaire mode. Op het event van volgende week zullen Cosh!, vertegenwoordigd door CEO Nicky de Schryver, en de Amsterdamse wethouder Marieke Van Doorninck de eerste resultaten bekend maken van hun nieuwe samenwerking, alsook hun licht laten schijnen op de verhouding van circulair textiel in de stad.

Cosh! is Belgiës grootste betrouwbare platform voor shoppers die op zoek zijn naar duurzame mode en accessoires bij lokale winkels. Het concept is reeds actief in 16 Belgische steden, waaronder Brugge, Mechelen en Antwerpen. Amsterdam is de eerste Nederlandse stad waarin het platform actief wordt. Na Amsterdam plant het platform ook uitbreiding naar andere Nederlandse steden.