ACE neemt NiniX Technologies uit Brugge over

Brugse engineeringsbedrijf NiniX Technologies vaart voortaan onder Nederlandse vlag

BRUGGE - De Brugse machinefabrikant NiniX - leuke West-Vlaamse woordspeling trouwens - wordt met onmiddellijke ingang overgenomen door de Nederlandse groep ACE.  ACE is één van de toonaangevende ingenieursbedrijven in de Benelux met meer dan 200 ingenieurs aan boord. Volgens Yves Arys, co-oprichter NiniX Technologies, zorgt deze overname voor een  perfecte professionele match die nieuwe mogelijkheden schept en biedt ze ook een nieuwe toekomst.

 

 

NiniX heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van innovatieve elektronische systemen die functioneren in moeilijke omgevingen zoals in open lucht, onder water of bij hoge temperaturen en druk. Het Brugse bedrijf biedt haar klanten tevens de mogelijkheid om de ontwikkelde producten ook te produceren. Daarnaast ontwerpt en bouwt NiniX Technologies voor hun opdrachtgevers slimme machines van labo-opstellingen, test- en meetsystemen, robotcellen en visiesystemen tot volautomatische assemblagelijnen.

Grote complementariteit

ACE laat in een persbericht weten dat het via deze overname verder wil uitgroeien tot een toonaangevende groep van technische bedrijven die gezamenlijk in staat zijn om integrale multidisciplinaire oplossingen te bieden aan hun klanten. De synergie tussen beide bedrijven (ACE en NiniX) op het gebied van expertisedomeinen en geografische ligging is groot.

NiniX Technologies blijft na de overname onder dezelfde naam handelen en krijgt meer ruimte en kansen om zich verder te profileren als toonaangevende systeem integrator in de Benelux en daarbuiten via het netwerk van de nieuwe moedermaatschappij. Inmiddels heeft ACE kantoren in Delft, Eindhoven, Lummen, Gent en Poznań.