HorecaTotaal Horeca Totaal. Foto: rr.

Brugse Horeca Totaal maakt mooie landing in Antwerpen

BRUGGE - De vestiging van Metro in het noorden van Antwerpen, die na het faillissement van de Makro- en Metrowinkels  sedert januari gesloten was, komt in handen van het Brugse Horeca Totaal. De groothandel had al twee vestigingen (één in Brugge en één in Oostende) van waaruit het de horeca in grote delen van het land belevert. “Met onze nieuwe vestiging willen we onze groei in de provincies Antwerpen en Limburg alsook Brussel bestendigen”, klinkt het bij Roderick D’Hoore, die als  eigenaar al ruim twintig jaar aan het roer staat bij Horeca Totaal.

Net als in de vestigingen van Horeca Totaal in Brugge en Oostende zal ook de nieuwe cash & carry winkel zich richten op professionelen uit de horeca. Horeca Totaal heeft klanten in alle horeca-segmenten. Traditioneel zijn ook bakkers, beenhouwers, traiteurs, grootkeukens, hotels, vishandels of broodjeszaken vaste klant bij de groep maar het is ook geen geheim dat ook topchefs door de horeca-groothandel met West-Vlaamse roots worden beleverd.

Hands on management

In totaal stelt het bedrijf ongeveer 350 mensen tewerk. In Antwerpen zullen een 20-tal medewerkers aan de slag kunnen. Horeca Totaal hoopt deze zomer de deuren te kunnen openen van hun nieuwe vestiging.

Ook in Antwerpen zal dat gebeuren volgens het beproefde concept. “In verse vis, vlees, groenten en fruit staan we zeer sterk", zegt Roderick D’hoore. "Onze vis kopen we bijvoorbeeld maximaal aan via de verschillende Belgische vismijnen en onze groenten en fruit kopen we op de Belgische veilingen. Ook voor andere goederen proberen we zoveel mogelijk via het korte keten-principe te werken. ’s Morgens nog op het veld, ’ s namiddags in de winkel is ons streefdoel. We gaan er prat op dat we stevig verankerd zijn in België. Zoveel als mogelijk kopen we onze voedingswaren dan ook bij boeren en producenten uit eigen land.”

Nieuwe groei

Met de komst van de Antwerpse winkel, gaat Horeca Totaal ook aan de slag om het assortiment verder uit te breiden om de nieuwe klanten de juiste service te kunnen bieden. Zo willen ze de klanten zoveel mogelijk kunnen laten (blijven) genieten van de vertrouwde kwaliteit van producten en leveranciers uit de omgeving. Dit zowel opnieuw in cash & carry als door belevering.

De Metro-winkel die nu in handen komt van Horeca Totaal is sedert 2016 gevestigd op het Antwerpse Eilandje. Horeca Totaal beschikte vandaag de dag in Wijnegem al over een logistiek centrum (het vroegere De Kaaspoort) dat nu ook wordt overgebracht naar de nieuwe site. De combinatie van een nieuwe cash & carry winkel met reeds bestaande vertegenwoordigers en logistiek centrum zijn ongetwijfeld een mooie stap naar de uitbreiding van Horeca Totaal in heel Vlaanderen. Met maar één bedoeling: iedereen die op zoek is naar een kwaliteitsvolle totaalleverancier zo goed mogelijk helpen.