Forest oprichters

Brugse milieubedrijf Forest Fwd in zee met goeroe Jane Goodall

BRUGGE - Forest Fwd (een West-Vlaams bedrijf met hoofdzetel in Brugge) slaat de handen in elkaar met Jane Goodall, wereldautoriteit op het vlak van duurzaamheid. Zopas werd met haar en haar Foundation een structurele samenwerking afgesloten. 

Jane Goodall is wereldklasse als het over duurzaamheid gaat. Zodra haar naam valt, denken de meeste mensen aan haar baanbrekende studie naar het sociale en familiale leven van chimpansees. Maar haar strijd gaat veel verder. De boodschap die Goodall verkondigt, is een duurzame oproep geworden om alles wat leeft te respecteren en te beschermen. "We organiseren mee haar komst naar België, op 2 december in Square Brussels, waar ze voor bijna 2000 mensen een lezing zal geven", zegt Dajo Hermans. "Daarnaast worden we structureel partner van het Jane Goodall Institute voor bedrijven die naast een lokaal duurzaam verhaal ook internationaal hun duurzame plannen héél concreet vaste vorm willen geven."

Duo met een missie

Frank Missoul en Dajo Hermans zijn de sterkhouders achter Forest Fwd. Hun missie bestaat erin om maatschappelijke impact te creëren voor bedrijven via de meest uiteenlopende natuur- en bosprojecten in heel België. "We doen dat op zo’n manier dat je als bedrijf véél meer dan enkel een financiële bijdrage levert, maar je engagement ook effectief ten volle beleeft, samen met alle stakeholders", zegt het duo. "De bedrijven voor wie we in Vlaanderen natuur realiseren, handelen lokaal, in hun eigen achtertuin, wat betekent dat ze ook in hun eigen bos of stukje natuur kunnen wandelen, events organiseren, enzovoort."

​​Forest Fwd doet voor de bostechnische kant geregeld beroep op United Experts Group, een kennisnetwerk gespecialiseerd in alles wat met onder meer bos- en natuurbeheer, klimaat en landbouw te maken heeft. De groep heeft meer dan 25 jaar ervaring, telt meer dan 300 ecologen en bio-ingenieurs, en voert jaarlijks meer dan 6000 projecten in heel België uit.

Idealisten

Dajo Hermans was jarenlang journalist bij Het Nieuwsblad en De Standaard. Vervolgens bouwde hij expertise uit in de vastgoed- en communicatiesector. De voorbije tien jaar was hij één van de founding fathers van Bepublic Group, een gereputeerd pr-bedrijf in ons land. Daar merkte hij dat bedrijven almaar meer nadenken over de maatschappelijke rol die ze kunnen spelen. Zijn passie voor natuur en ondernemerschap leidde Dajo automatisch richting Forest Fwd. “Niet alleen impact hebben in woorden, maar ook in daden”, daar is het hem om te doen.

Frank is een fervent loper en natuurliefhebber. Als licentiaat LO startte hij in 2011, het eerste interimkantoor voor sportleraars in België, Amitabha. Na de verkoop van zijn eerste bedrijf startte hij diverse nieuwe projecten zoals een co-working plek in Brugge ST+Working, een vastgoedonderneming Rock & Real en een platform voor grote domeinen in Europa, OneMoreHectare.com.