Cosh!_Niki_portret Niki De Schryver

Brugse milieuplatform COSH! nu ook naar Duitsland

BRUGGE - Het innovatieve West-Vlaamse platform COSH! breidt uit naar Düsseldorf en gaat een partnerschap aan met Visit Düsseldorf om een bloeiend lokaal, duurzaam mode-ecosysteem te cultiveren in het hart van Europa. COSH! staat bekend om het faciliteren van meer milieubewuste winkelkeuzes inzake kleding. Boegbeeld is Niki de Schryver.

COSH! (Conscious Shopping Made Easy) is een van origine West-Vlaams concept. Maar er wordt ook gedacht over de landsgrenzen heen met de bedoeling een Europees platform voor duurzamere mode- en lifestylekeuzes in de markt te zetten. Zopas werd het netwerkplatform ook in Düsseldorf gelanceerd en dat middels een partnership met Visit Düsseldorf.

Het initiatief sluit aan bij de toewijding van beide organisaties op het gebied van milieuverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid, met als doel de lokale detailhandel te versterken en Düsseldorf te positioneren als leider op het gebied van duurzamere mode in Europa.

Groeiende modescene

Met prestigieuze beurzen en evenementen die gericht zijn op het onder de aandacht brengen van de groeiende duurzame modescene in Düsseldorf, waaronder Neonyt, Sustain! en de Green Product Fashion Award, laat de samenwerking duidelijk de betrokkenheid van de stad zien.

Het initiatief belooft de lokale detailhandel te versterken en Düsseldorf te positioneren als leider op het gebied van duurzamere mode in Duitsland.