Lambert Bruno USA

Bruno Lambert komt met nieuwe tv-reeks over ondernemende West-Vlamingen in de VS

ROESELARE - Per 8 april pakt de onafhankelijke tv-maker Bruno Lambert uit met een nieuwe reeks portretten over West-Vlamingen die hun geluk en het ondernemerschap zochten en vonden in het land van Uncle Sam. De serie met bijzonder boeiende reportages over West-Vlaamse ondernemers zal te zien zijn op de regionale zenders WTV en Focus. 

In totaal worden zes West-Vlamingen voor de camera gehaald. Ze hebben alle zes een aparte levenswandel  en ook een erg origineel verhaal te vertellen.

Bram Bourgeois woont met zijn Amerikaaanse vrouw en 2 dochters in een buitenwijk van Chicago van waaruit hij Belgische chocopasta verkoopt aan de betere Amerikaanse supermarkten. Een vaart op de Chicago river mocht uiteraard niet ontbreken. Marijn Werquin woont in Shell nabij Yellowstone. Paardenliefhebbers van over de hele wereld komen er genieten van de persoonlijke aanpak en de prachtige natuur. Sofia Vandaele geeft als general manager vanuit de presidentiële suite van het luxueuze Intercontinantal Barclay Hotel nabij Times Square in New York een inkijk in haar leven. Als er 1 West-Vlaming is die Houston (Texas) als geen ander kent is het Philippe Cras wel. Hij bouwde er zijn eigen ‘Homewood suites by Hilton’-hotel en werd er zelfs Man of the Year. Een graag geziene en inspirerende figuur aldaar die respect afdwingt bij zowat iedereen.

Toeristische spots

Daarnaast zijn er nog enkele meer toeristisch maar niet minder interessante verhalen. In Florida is er kennismaking met ’talenknobbel’ Sofie Bocqué die recent met haar Cubaanse man van Miami naar Naples verhuisde. Het klimaat en de natuur zijn voor haar onmisbaar geworden.In Henderson (op 30 minuten rijden van Las Vegas) is er een ontmoeting met Youri en Anja Ardenoy. Het koppel vertrok jaren geleden met slechts enkele koffers hun nieuw leven tegemoet. Met de Red Rocks ligt er een natuurparel in hun achtertuin. De reeks wordt afgesloten in Washington, waar ‘Amerika kenner’ Pieter Demuynck leuke toeristische tips meegeeft, met het Capitool en het Witte Huis op de achtergrond (zie foto).