Nieuws West-Vlaanderen Buro International zet zijn groeipad systematisch verder

Buro International zet zijn groeipad systematisch verder

Buro International zet zijn groeipad systematisch verder

TIELT – Jeroen Van den Bossche en partner Sylvie Naessens, eigenaars en zaakvoerders van het Tieltse familiebedrijf Buro International, hebben zopas een gloednieuw en indrukwekkend magazijn geopend. Om bestand te zijn tegen de groei, zegt Jeroen Van den Bossche. De wel bekende ondernemer Willy Naessens kwam het officiële lint knippen.

Buro International staat bekend als leverancier van bureelbenodigdheden en -meubilair. Het West-Vlaamse bedrijf is dit jaar veertig jaar oud en kon in al die tijd een waslijst van sprekende referenties voorleggen.

Twintig jaar terug namen Jeroen Van den Bossche en Sylvie Naessens de toen al florerende zaak over van de West-Vlaamse familie Maes-Moret. De cijfers liegen er niet om: de kleine kmo van toen, goed voor 2,2 miljoen euro, is vandaag goed voor 10,2 miljoen euro en blijft maar groeien.

De opmars van e-commerce

“Onze groei werd mogelijk gemaakt door een combinatie van organische groei en een hele reeks overnames”, zegt Jeroen Van den Bossche. “Wij willen op dat ingeslagen pad blijven verder gaan, aan opportuniteiten in de markt geen gebrek. Ook onze eigen softwaredivisie doet het danig goed en krijgt van onze leveranciers in binnen- en buitenland veel opdrachten. De voorbije jaren zien we wel een heuse verandering optreden in ons businessmodel. E-commerce blijkt razend snel te groeien en zal binnen pakweg drie jaar meer handel creëren dan onze projectafdeling. Vandaag noteren we al zo’n 14.000 online bestellingen per jaar, en dat zal naar verwachting alleen maar blijven groeien.”

Bij Buro International werken een 15-tal mensen (naast de externe montageploegen). Om voorbereid te zijn op de toekomst was de bouw van een hypermodern uitgerust hoogbouwmagazijn van 4 verdiepingen hoog een absolute noodzaak. Het bedrijf Willy Naessens leverde de nieuwbouw op, tot grote tevredenheid van de zaakvoerders van Buro International. Vandaag heeft het bedrijf vestigingen in Tielt, Maldegem en Sint-Niklaas.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.