raffplastics van der perre

Caroline Van der Perre (Raff Plastics) dingt mee naar de titel ‘Strafste onderneemster van West-Vlaanderen’

KORTRIJK - Made in West-Vlaanderen gaat in samenwerking met de lezers op zoek naar de Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen. In 2023 ging Iris Vandaele (Kipco-Damaco) met de eretitel aan de haal. De kandidates voor 2024 stellen we u deze week één voor één voor. Vandaag: Caroline Van der Perre van het snel groeiende recyclingbedrijf Raff Plastics.  

-Kan je uzelf even kort voorstellen?

-Ik ben Caroline Van der Perre, 45 jaar, echtgenote van Tom, moeder van 2 dochters en 2e generatie in het familiebedrijf Raff Plastics. Ik won in 2023 de WOMED Award ’22 en mag mezelf dus een jaar lang ‘Vrouwelijk Ondernemer van het Jaar’ noemen. Naast mijn professionele activiteiten ben ik ook geëngageerd en lanceerde ik vorig jaar uit persoonlijke interesse een podcast rond circulariteit, klimaat, recyclage en duurzaamheid.
-Wat det Raff Platcs precies?

-Raff Plastics is sinds 1976 actief als verwerker én leverancier van gerecycleerde kunststof en gooide het imago van een minderwaardige industrie met verve van zich af als pionier en internationale speler in compounding, extrusie en recyclage. Een industrietak die vandaag meer en meer als hip en broodnodig wordt beschouwd. Jaarlijks recycleren we 70.000 ton plastic afval. Onze productie in Houthulst draait non-stop, 24u/dag. Zo geven we een nieuw leven aan plastiek afval. Het is onze missie om samen te bouwen aan een duurzamere wereld waarin plastic afval een bron van vernieuwing en inspiratie is, voor nu en onze toekomstige generaties.

-Welke rol bekleed je in het bedrijf?

-Ik werk 25 jaar in het familiebedrijf en heb diverse rollen vervuld de afgelopen jaren. Vandaag ben ik bezig met onze visie, missie, de activiteiten en ons personeel om als één team dezelfde filosofie uit te dragen en te realiseren. Ik draag, samen met mijn collega Christophe Dehouck, de eindverantwoordelijkheid.
-Wat of wie heeft jou geïnspireerd om te ondernemen?

-Mijn ouders en grootouders waren ook ondernemers. Hard werken voor je eigen doelen en passie hebben dus altijd in onze familie gezeten. Mijn vader heeft Raff Plastics (bijna 50 jaar geleden) opgericht, dus ik ben opgegroeid in het bedrijf. Je zou kunnen zeggen dat ik het ondernemen met de paplepel ben ingegeven.
-Waaraan of aan wie heb je deze nominatie te danken?

-Dat weet ik eigenlijk niet. Alvast bedankt aan deze personen. Ik vind het heel sympathiek én een erkenning voor mij en Raff Plastics.

-Ken je de concurrenten of hoe schat je de concurrentie in?

-Ik ken uiteraard alle andere genomineerden, het is geduchte ‘concurrentie’. Ze staan aan het hoofd van gerenommeerde bedrijven tot ver buiten onze provincie- en zelfs landsgrenzen. Ik apprecieer en bewonder hen allemaal. Net als ik leiden ze een familiebedrijf, wat hen persoonlijk nog sterker bindt aan hun onderneming. Ik ben alvast trots om in het lijstje van finalistes te mogen figureren.

-Waarom moeten onze lezers op u stemmen?

-Duurzaamheid zit in ons DNA, onze industrie is broodnodig en relevanter dan ooit. Door erin op te groeien adem ik dit en ben ik zeer gedreven om het werk van mijn vader, die indertijd een pionier was in zijn vak, succesvol verder te zetten. De winst van de WOMED Award vorig jaar bevestigde dat ik goed bezig ben en is een motivatie om me te blijven toewijden aan mijn doelen. Ondanks mijn winnaarsmentaliteit wil ik ook heel graag dicht bij mezelf en down-to-earth blijven. Die combinatie maakt van mij misschien wel een goede winnaar? Al vind ik wel dat elke genomineerde de titel zou verdienen.

Stemmen op Caroline  of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/