Womed award 23

Caroline Van der Perre (Raff Plastics, Houthulst) wint de Womed Award

HOUTHULST - Caroline Van der Perre, de zaakvoerster van het snel groeiende recyclagebedrijf Raff Plastics uit Houthulst, werd woensdagavond uitgeroepen tot de ‘vrouwelijke ondernemer van het jaar’. De 44-jarige won de ‘Womed Award’, een organisatie van Unizo en het netwerk voor vrouwelijke ondernemers Markant.

Raff Plastics is een familiaal recyclagebedrijf voor plasticafval met meer dan 45 jaar ervaring. Tien jaar terug namen Caroline Van der Perre en haar zakenvennoot Christophe Dehouck het bedrijf over. De kmo koopt afval, bijvoorbeeld uit de pmd-zak, en recycleert het tot grondstoffen waarmee bijvoorbeeld plooiboxen, bloempotten, wasmanden en emmers gemaakt worden. Maar ook medisch afval wordt nu meer en meer behandeld in Houthulst.

De zaakvoerster, die in tandem werkt met Christophe Dehouck, droomt ervan om in de toekomst afval uit de oceaan te verwerken tot bruikbare grondstoffen. “Mijn doelstelling is om het bedrijf verder te doen groeien om zo nog meer afval te recycleren, maar wel altijd met het behoud van onze kmo-mentaliteit”, aldus Van der Perre. “Ook in de toekomst willen we het verschil blijven maken, voor onze kinderen en onze kleinkinderen. Recyclage is de toekomst.”

Van der Perre haalde het van twee andere genomineerden uit de regio Antwerpen: Ine Meeussen van de financiële dienstenverlener Ufinity uit Kontich en Elke Geraerts van het in Wijnegem gevestigde consultancybedrijf Better Minds at Work.

Belofte ook uit West-Vlaanderen

Unizo en Markant kiezen elk jaar ook de vrouwelijke Belofte van het Jaar. Ook daar was het West-Vlaanderen boven want Emma Callens ging tijdens het event in Brussel met de trofee lopen. De 27-jarige Emma Callens startte in 2018 het bedrijf EMC Greenroofs op dat gespecialiseerd is in groendaken en daktuinen. EMC Greenroofs is gevestigd in Ruiselede.