Vanheede Caroline FULL

Caroline Vanheede (Vanheede Environment Group) dingt mee naar de titel ‘Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen’

WERVIK - Made in West-Vlaanderen gaat in samenwerking met de lezers op zoek naar de Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen. In 2023 ging Iris Vandaele (Kipco-Damaco) met de eretitel aan de haal. De kandidates voor 2024 stellen we u deze week één voor één voor. Vandaag: Caroline Vanheede van het gelijknamige familiebedrijf Vanheede Environment Group.  

-Kan u zichzelf even kort voorstellen?

-Ik ben Caroline Vanheede, echtgenote van Johan Verhelst en mama van 3 enthousiaste kinderen. Ik ben samen met mijn broer David de tweede generatie in ons familiebedrijf Vanheede Environment Group. Samen hebben we ons 100% ingezet om het levenswerk van onze ouders verder te zetten en te laten groeien tot het bedrijf dat we vandaag zijn.

Sinds enkele jaren ben ik voorzitter van Women in Recycling. Dit is een werkgroep binnen onze beroepsfederatie Denuo die zich wil inzetten om onze sector inclusiever te maken.

-Wat doet Vanheede Environment Group precies ?

-Vandaag biedt Vanheede Environment Group aan bijna 20.000 klanten – vooral bedrijven (B2B), overheden en gemeentelijke samenwerkingsverbanden of intercommunales – een duurzame, efficiënte en economische oplossing op het gebied van afvalmanagement. Samen met onze 900 medewerkers, staan wij jaarlijks in voor de inzameling en verwerking van 1.1 miljoen ton afval en materialen, waarvan 98,5% gerecycleerd wordt of een nuttige toepassing krijgt. Dit wil zeggen dat wij meer dan 2.400 verschillende afvalstoffen omzetten in nieuwe grondstoffen of in groene energie. Hiervoor werken we samen met externe verwerkers, maar wij hebben ook eigen verwerkingssites waar we organisch afval, hoogcalorisch afval en kunststof reststromen omzetten in nieuwe grondstoffen of energie.

-Welke rol bekleedt u in het bedrijf?

-Ik ben na school onmiddellijk in het bedrijf gestart en ik mocht toen ook een nieuwe site in Antwerpen uitbouwen. Als jong meisje was dat toch een hele levenservaring. Door de groei van onze organisatie ben ik mij steeds meer op het commerciële gaan richten. Als bestuurder ben je betrokken bij vele aspecten van de onderneming, maar binnen onze organisatie ben ik commercieel directeur en coördinator van de dienstverleningsactiviteiten.

-Wat of wie heeft u geïnspireerd om te ondernemen?

-Vooral mijn ouders en mijn broer hebben mij geïnspireerd.  Als kind waren we heel vroeg betrokken bij het bedrijf en zagen we hoe onze ouders met hart en ziel werkten.  Na het overlijden van ons vader hebben mijn broer en ik altijd als tandem kunnen samenwerken.

Ook mijn echtgenoot Johan heeft mij altijd gestimuleerd in het ondernemerschap en dat is natuurlijk een belangrijke steun om als vrouw een gezin en het ondernemerschap te kunnen combineren.

-Waaraan of aan wie heeft u deze nominatie te danken?

-Na de bekendmaking van de genomineerden zeiden mijn nichtje Justine en mijn schoonzus dat ze mij genomineerd hadden.  Ik ben heel blij dat ze mij waarderen. Natuurlijk ook van harte dank aan alle anderen die mij voorgedragen hebben.

-Ken je de concurrenten voor deze award of hoe schat je de concurrentie in?

-Ik ken alle andere genomineerden.  Het zijn een voor een dames met pit en goede onderneemsters.  De concurrentie is groot, want allemaal staan ze voor gerenommeerde bedrijven die een prachtig parcours afgelegd hebben.  Ze verdienen de waardering dus allemaal.

-Waarom moeten onze lezers voor u stemmen?

-De nominatie op zich was voor mij al een grote verrassing en een hele eer en uiteraard wil je daarna graag zoveel mogelijk stemmen krijgen.  De erkenning zou niet alleen voor mezelf zijn, maar ook voor mijn familie die mij dagelijks steunt en ook voor ons bedrijf en onze medewerkers.  We leven in een veranderende wereld en als organisatie zetten we ons sterk in voor de circulaire economie en een leefmilieu voor de toekomst.

info: Stemmen op Caroline Vanheede of op een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/