Casa Hogar

Casa Hogar ziet een handvol ondernemers toetreden tot de raad van bestuur

BRUGGE - Flashback naar 1986. De Rode Duivels spelen in Mexico één van hun beste wereldbekertornooien ooit, met een halve finale. De voetballers van toen en de Belgische Voetbalbond wilden in Mexico echter meer achterlaten dan alleen maar mooie sportsouvenirs. Onder impuls van de Brugse dokter Michel D'Hooghe, toen één van de absolute tenoren van de Voetbalbond, werd ook een initiatief (een heus opvanghuis met de naam Casa Hogar) in de markt gezet om straatkinderen een toekomst te helpen geven. Casa Hogar bestaat nog steeds net als het beschermcomité dat jaarlijks in onze contreien (straks op 7 juni in het schitterende decor van het Lauretum in Jabbeke) bijeenkomt en nu ook jonge nieuwe bestuurders uit de West-Vlaamse bedrijfswereld aan boord krijgt.     

Over de jaren heen wist Casa Hogar reed smeer dan 500 weeskinderen uit de armoede te helpen en op pad te zetten naar een volwaardig leven. Eén van hen is Juan Adan die straks in Jabbeke, ter gelegenheid van het jaarlijkse galadiner, komt getuigen over de ommekeer in zijn leven. Juan Adan is een van de vele honderden kinderen die in de loop der jaren in de Casa Hogar werden opgevangen en zijn leven zo op de rails wist te zetten. Hij is een perfect voorbeeld van wat de Casa Hogar realiseert. Juan arriveerde als kleine jongen in de Casa, en kreeg er onderdak en onderwijs. Hij studeerde later succesvol af als ingenieur, maakte carrière in het bedrijfsleven en stichtte een gezin. Toch is hij de Casa niet vergeten.

Ere wie ere toekomst: Michel D'Hooghe was de bedenker van het project Casa Hogar en hij is tot op vandaag de meer dan verdienstelijke en door iedereen ook gerespecteerde voorzitter. D'Hooghe heeft nu ook werk helpen maken van een nieuwe wind die door de raad van bestuur waait. Zo krijgt Bart Coeman, al jarenlang bestuurder, nu de titel van vice-voorzitter.

Vers bloed met meerwaarde

Ook een aantal dynamische Brugse ondernemers komen de new look raad van bestuur versterken. Daarbij ook twee dames: Sybiel Devisch (van het uitzonderlijke domein Lauretum uit Jabbeke) en Ann Dewitte (House of Feet). Verder komen ook ondernemers Stefan Soutaer (Harvest-Work as One), Johan Creytens (Heritage Hotel), Karl Dhont (Tartaros Global Value Fund), Toon Logier (Vendus) en Servaas Van Mullem (Van Mullem Patisserie) aan boord. Zonder onderscheid vers ondernemersbloed met meerwaarde voor de thinktank van Casa Hogar. l

info:

Op 7 juni 2024 host de VZW New Casa Hogar een galadiner om fondsen te werven voor het huis in Mexico, dat sinds 1986 kansarme straatkinderen opvangt. De gala avond Casa Hogar gaat op 7 juni door in het Lauretum, Zomerweg 31A, 8490 Jabbeke

Inschrijven kan nog via event@casahogar.be