steegen_1

Barco verlaat de Bel20-index, CEO Barco vraagt om geduld

KORTRIJK - Op een event voor CEO's (CEO Talks) heeft An Steegen om geduld gevraagd. Ze is samen met Charles Beauduin CEO van de Kortrijkse multinational Barco. Ze sprak ook duidelijke taal waar ze zei dat Barco aast op een strategische overname. Maandag raakte ook bekend dat Barco, na amper 9 maanden, alweer uit de sterindex Bel20 van de Brusselse beurs valt. Reden: tegenvallende cijfers. An Steegen zei eerder al dat ze niet echt wakker ligt van al dan niet deel uitmaken van de 20 beste aandelen.

An Steegen zei op het event dat de twee jaar terug uitgetekende en ingezette strategie (groeien in nichesectoren met innovatieve producten en zin voor ondernemerschap op alle niveaus) nog altijd overeind blijft. Barco is zoals bekend vooral actief in drie markten: de medische sector, kantoortechnologie (denk aan de kantoortool ClickShare) en in de cinemawereld (met revolutionaire projectoren). Bij Barco, goed voor ruim 1 miljard euro omzet, werken 3.200 mensen verspreid over 6 fabrieken (3 in China). Charles Beauduin is met 22 procent de referentie aandeelhouder.

An Steegen wees erop dat de financiële basis van Barco gezond is (met een oorlogskassa van 203 miljoen euro) en behoorlijke winstcijfers (75 miljoen euro netto in 2022). De CEO herhaalt dat groei via investeringen een prioriteit is: eerst organisch en dan via overnames. De batterijen voor een overname worden in stelling gebracht, zo liet Steegen weten. De cashflow zorgt voor voldoende ruimte om de sprong te wagen, zei ze ook. Over de samenwerking met Charles Beauduin zei ze onlangs in de media: "1+1=3."