kinepolis duquenne

CEO Eddy Duquenne ziet grote toekomst weggelegd voor Kinepolis

  1. KORTRIJK - Op basis van meer dan één argument ziet extra-muros CEO Eddy Duquenne een grote toekomst weggelegd voor de bioscoopgroep Kinepolis. Het (sinds 1998) beursgenoteerde Kinepolis is tot op vandaag familiaal verankerd in Kortrijk, met dank aan de familie Bert. Vader Albert Bert stampte destijds het entertainment bedrijf op vanuit Zuid West-Vlaanderen, wat de bescheiden pater familias net voor de eeuwwisseling ook de titel van Manager van het Jaar opleverde. 

Eddy Duquenne gaf in een gesmaakt interview met het weekblad Trends zijn diepgaande visie op de gang van zaken bij Kinepolis anno 2024. De gewezen Brabantse bankier die in het verleden de turn around van SunParks wist te realiseren en nu Kinepolis leidt, voorspelt de bedrijvengroep een grote toekomst.

Duquenne komt met een reeks argumenten. Om te beginnen de factor beleving. Uit tevredenheidsenquêtes blijkt dat de bioscoopganger bereid is om de geldbeugel te openen voor nog meer fun around. Maar het feit dat Kinepolis zijn zalen systematisch uitrust met innovatieve apparatuur, helpt de belevingsfactor ook vooruit. Tweede argument: het potentieel aan vastgoed. Het huidige potentieel zou onderbenut zijn. "We kunnen ook kantoren inrichten, of retailfuncties, of zelfs iets in de hotellerie", aldus de CEO. "Kortom, ons vastgoed heeft enorm veel onderliggende waarde."

Argument drie: Kinepolis uit het voornemen om te blijven groeien. De goesting en de ambitie is er. Duquenne noemt de Amerikaanse markt maar ook Oceanië (Australië, Nieuw Zeeland) als verder te ontginnen markten. Voorlopig staat Kinepolis geenszins te koop, stelt Duquenne nog in het interview. Om te besluiten: "Internationale bankiers zeggen ons dat we een van de krachtigste spelers in de bioscoopsector zijn, en dé referentie zijn geworden."