Rousseau marathon

CEO House of Talents loopt eigen marathon op de warmste 18 juni sinds 1892

KORTRIJK - Steve Rousseau, stichter en CEO van House of Talents, liep op de voorlopig warmste dag van het jaar zijn hoogst eigen marathon, los van welke organisatie dan ook. Een persoonlijke uitdaging zoals hij het zelf noemde, en een kwestie van grenzen verleggen. Hij finishte mooi in cadans, aangemoedigd door een horde persoonlijke fans. Aan de eindmeet hoorde je alleen nog spreken over Stevie Wonder.   

In een interview met Made in West-Vlaanderen, enkele dagen vooraf, schreef Rousseau zichzelf weinig kansen toe. Kleine kwaaltjes en slechte laatste repetities doorkruisten danig zijn voorbereiding, zo liet hij verstaan. Maar het tastte zijn zelfvertrouwen niet bepaald aan. “Als we starten is het om te finishen”, zei hij vooraf.

Toch gaven de bookmakers hem weinig kans. Ene Frank Deboosere gooide nog eens roet in het eten door uitgerekend zaterdag laatst temperaturen aan te kondigen van meer dan 30 graden. Typisch Frank. Maar Rousseau liet zich niet ontmoedigen. De avond voordien onthield hij zich nog van alles wat de volgende dag niet goed zou zijn. Zijn grote doel was, net als in het ondernemerschap: grenzen verleggen.

Nooit opgeven

Om 7 uur ’s morgens begon hij aan zijn grote avontuur om en rond Nieuwpoort, de thuisbasis van zijn vader Jo en zijn bekende halfbroer Conner. Met witte oordoppen en met een witte pet zette hij de blik op 43 kilometer verderop. De eerste 30 kilometer leek, er net als aan de hemel, geen wolkje aan de lucht. Tot de man met de hamer hem ter hoogte van de Oostduinkerkse ‘Carrefour de l’Arbre‘ opwachtte tussen kilometerpaal 30 en 35. Het licht ging uit, zonder dat er sprake was van zonsverduistering. Maar zoals het een ondernemer past: opgeven stond niet in het woordenboek en de ruim 100 kilogram lichaamsgewicht werd aangespoord en aangemaand om een tweede adem te zoeken en ook te vinden.

Preus lik 40

Na 4 uur en 30 minuten finishte de CEO met de glimlach en liep zelfs nog enkele honderden meter verder voorbij het aankomstlint. Tot consternatie van zijn meegereisde fans. Om diezelfde fans daarna alsnog een rondje gezond aan te bieden in de vorm van versnaperingen en drank uit zijn eigen gelagzaal. Vader Jo en halfbroer Conner trotseerden het zweet en vielen hun nieuwe God tot tranen toe bewogen om de hals, terwijl vrouwlief op enige afstand gelukzalig toekeek.

Een uurtje na de aankomst postte Conner Rousseau op twitter: “In dit warme weer maar ene zot die op zijn eigen een marathon loopt.” Waarop Steve Rousseau op Facebook zelf prompt reageerde: “Afgezien maar doorgezet. Preus lik 40.” .