roularta bouckaert

CEO Roularta euforisch over de halfjaarcijfers

ROESELARE - Een Olympische prestatie van Roularta Media Group. Zo jubelt CEO Xavier Bouckaert bij de publicatie van de halfjaarcijfers van het Roeselaarse bedrijf. Hij wist daarbij naar een groei van de omzet met 20 procent en een groei van de EBIT met 25 procent. Minder olympisch is nochtans de bruto bedrijfswinst die zakte met 4,3 miljoen euro naar 17,8 miljoen euro.

Roularta ziet in het najaar zijn financieel directeur Jeroen Mouton opstappen. Hij is zelf ontslagnemend en ruilt zijn huidige baan in voor een zelfde functie bij Kinepolis. Voor Mouton was het dus zijn laatste optreden als CFO van Roularta.

Roularta klokte na zes maanden af op een omzet van 170 miljoen euro. De stijging met 20 miljoen euro is zo goed als integraal toe te schrijven aan de overname van de Nederlandse mediagroep New Skool Media, dat een aantal vooraanstaande publicaties in portefeuille heeft zoals Elsevier Weekblad (de Nederlandse tegenhanger van Knack zeg maar) en het beursblad Beleggersbelangen. Daarnaast maken ook nog enkele lifestyle bladen, sportmagazines en hobbytijdschriften deel uit van de portfolio van New Skool Media.

Flinke oorlogskassa

Roularta stelt vast dat de losse verkoop van de eigen magazines (- 3,6 procent) alsook het aantal abonnees (-2,2 procent) terugliep. In de gegevens omstandigheden mag het een succes heten dat de reclame inkomsten hetzelfde niveau peil bleven aanhouden. Xavier Bouckaert denkt dat dit ook kan aangehouden worden in de rest van het jaar.

Roularta is schuldenvrij en heeft een oorlogskassa van 81 miljoen euro. Geld dat ter beschikking blijft als er zich opportuniteiten voordoen.