CEO’s 4 Climate in zee met ecologisch bedrijf Yawi uit Harelbeke

WAREGEM - De in september van 2021 gelanceerde netwerkorganisatie CEO's 4 Climate van voorman Roland Maes, heeft een samenwerking aangekondigd met Yawi uit Harelbeke. Doel van de entente is te streven naar een nog milieuvriendelijker omgeving. De mobiele luchtzuiveraars van Yawi Purifiers zuiveren en desinfecteren de lucht terwijl de CRM Fog van Care by CEO’s 4 Climate zorgt voor een grondige oppervlaktedesinfectie. De combinatie van deze twee toestellen moet de veiligheid van ruimtes naar een nóg hoger niveau tillen. Micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels in de lucht en op oppervlaktes worden vernietigd waardoor elke ruimte een veilige en gezonde omgeving wordt. Voor wie het zich nog herinnert: in tijden van corona een hot topic. 

Bij Track 75 in Harelbeke werd de samenwerking tussen Yawi en CEO's 4 Climate officieel bezegeld. Het restaurant van de site doet al geruime tijd dienst als testruimte voor Yawi: de lucht wordt er constant gezuiverd en gemonitord. De ruimte is niet alleen vrij van bacteriën en virussen, het is er ook aangenamer vertoeven voor mensen met allergieën of astma. Zo getuigt Gilles Delombaerde, eigenaar van Track 75: “Ik ben zelf zeer gevoelig aan pollen en stof en merkte al snel een verschil", zegt hij. "Bovendien zijn ook de geuren sterk verminderd en is er in het binnenvallend licht geen stof meer te zien”.

De Harelbeekse luchtzuiveraars en de CRM Fog (CRM is het bedrijf van Roland Maes) zijn beiden medisch goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid en werden de voorbije 2 jaar ook al ingezet in de strijd tegen het coronavirus. De federale overheid maakte bekend dat alle publiek toegankelijke ruimtes hun luchtkwaliteit tegen 2025 zullen moeten monitoren en bekendmaken. Het bewijs dat het belang van gezonde binnenlucht toeneemt, niet alleen in tijden van een pandemie maar ook voor algemene luchtwegproblemen of bijvoorbeeld om de wintergriep te vermijden.

Nieuwe inzichten

De samenwerkende partners willen méér doen: ze zetten zich elke dag in om steeds meer mensen bewust te maken over de impact van luchtvervuiling. Hiervoor verdiepen ze zich in wetenschappelijk onderzoek en worden hun analyses en toestellen steeds aangepast aan nieuwe bevindingen.

De luchtzuiveraars zijn er voor iedereen, zo heet het: voor risicopatiënten met aandoeningen zoals astma of allergieën, maar evengoed voor zij die elke dag willen genieten van gezonde lucht in huis of op het werk.