Nieuws West-Vlaanderen CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld

CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld

CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld

CEO’s 4 Climate organiseert op 7 december een infoavond rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen. Het doel: inzetten op het verduurzamen van de ondernemerswereld en hun transport. “We bestaan nu iets meer dan een jaar en naast inspireren en informeren, willen we ook echt dingen veranderen.”

CEO’s 4 Climate, het netwerk voor klimaatbewuste ondernemers, bestaat iets meer dan een jaar. Een jaar waarin het, ondanks de coronabeperkingen, heel wat informatie kon verzamelen rond duurzame mobiliteit. Informatie die het ook heeft kunnen delen met leden, partners en bedrijven.

“Zo was er een infosessie over laadpalen, het juridisch en fiscale kader van duurzame mobiliteit gevolgd door het meer praktische EV-drivers event waar men elektrische wagens kon testen. Daarnaast organiseerden we ook ons eerste Climate Café in juni met minister Zuhal Demir”, vertelt Maarten De Ruyck, marketing en event coördinator bij CEO’s 4 Climate.

“Het mooie is dat we verschillende sectoren kunnen warm maken die op hun beurt kennis met elkaar uitwisselen. Zo kunnen we naast informeren ook echt impact hebben en ontstaan er nieuwe projecten”, gaat Maarten verder.

Waterstof

Zo groeide uit het EV-drivers event de ambitie om verder te kijken dan elektrisch rijden en wordt op 7 december een infoavond georganiseerd rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen.

“Samen met Brugge Geeft Energie, Febiac, Hogeschool VIVES en de transportsector willen we ondernemers informeren over de mogelijkheden die waterstof biedt. Ook een kabinetsmedewerker van minister voor Mobiliteit Lydia Peeters zal er spreken over hoe dit past binnen haar beleid. Het doel is samenwerkingen met bedrijven op poten zetten om in Zuid-West-Vlaanderen een grote hub op te richten die inzet op milieuvriendelijk transport. Een hub waar er naast laadpalen voor elektrische wagens en deelwagens, ook de mogelijkheid zal zijn om waterstof te tanken. Dat is een vrij uniek concept in België.”

Vooruitblik op 2022

Naast de transportsector kijkt C4C ook naar de bouwsector want het netwerk wil ook andere thema’s onder de loep nemen om bedrijven te helpen verduurzamen. “De geplande Green Summit rond Circulair bouwen in samenwerking met de stad Kortrijk schuift, gezien de coronamaatregelen, op naar het voorjaar van 2022.”

Wie wil deelnemen, vindt alle informatie op www.ceos4climate.eu.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.