ceusters bb

Antwerpse Ceusters beheert namens Franse maatschappij nu ook de Brugse winkelgalerij Zilverpand

BRUGGE - Sinds kort is het van origine Antwerpse Ceusters de nieuwe beheerder van het Zilverpand in Brugge. Ceusters werd voor deze démarche gemandateerd door de Franse eigenaar Primonial REIM. “Na enkele jaren van afwezigheid zijn we verheugd dat we het Zilverpand terug in onze portefeuille hebben”, stelt Dominique Desmeytere van Ceusters.

Ceusters heeft kantoren in Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt en Rotterdam. Het team telt een 100-tal medewerkers. Die realiseerden, gespreid over 5 regionale kantoren en 8 satellietkantoren, een bruto-omzet van  plus minus 26 miljoen euro in 2022.

"Primonial REIM heeft  ons heeft gemandateerd voor het vastgoedbeheer van hun Belgische en Nederlandse activa", licht Dominique Desmeytere toe. "Sinds deze maand beheren wij deze portefeuille die circa 50.000 m2 (voornamelijk) winkelruimte telt, met Basilix Shopping (17.896 m2 oppervlakte) in Brussel en het Zilverpand Brugge als belangrijkste troeven en daarnaast ook een groot aantal high street locaties in België en Nederland."

Ceusters heeft 80 jaar ervaring in professioneel vastgoed. Het is ook aan boord bij K in Kortrijk. “We combineren onze expertise met een vooruitstrevende visie op vastgoedbeheer", aldus nog Desmeytere. "Zowel voor kantoren, magazijnen, gronden, industriële- en handelspanden te huur en te koop kan men bij ons terecht."

Ambitieuze plannen

Ceusters is vast van plan om het Zilverpand de komende jaren te revitaliseren. “De site biedt heel wat mogelijkheden", zo luidt het bij Ceusters. "We bekijken momenteel met de stad en met centrummanagement hoe we elkaar kunnen versterken om van het Zilverpand opnieuw een kloppend hart in de binnenstad te maken.”

De Brugse schepen van werk en ondernemen Pablo Annys is er van overtuigd dat het Zilverpand veel troeven heeft. “De panden bevinden zich centraal in het kernwinkelgebied", aldus Annys. "De opties zijn er om er opnieuw een trekpleister van te maken, zowel voor lokale shoppers als voor bezoekers. We werken dan ook graag mee aan de heropleving van het Zilverpand, met onze dienst centrummanagement."