CGK 23 Emiel Duyvejonck_Tim De Buck_Inge Geeraert_Stijn Dely

CGK Group (Gullegem) haalt grootste contract uit zijn geschiedenis binnen vanwege Aquafin

GULLEGEM - Aquafin, in Vlaanderen verantwoordelijk voor 88% van de zuivering van alle huishoudelijk afvalwater, heeft bij de CGK Group uit Gullegem een megabestelling geplaatst. Het betreft de vervanging van de 20 jaar oude ijzerchloridetanks in heel Vlaanderen. Met de vervanging van meer dan 70 tanks is een bedrag van ruim 3 miljoen euro gemoeid. Een 3-tal nieuwe medewerkers hebben hierdoor gedurende 4 jaar werkgarantie. CGK Group uit Gullegem - het resultaat van fusies van meerdere bedrijven - focust op duurzame oplossingen voor corrosie gerelateerde problemen. Kunststoffen zijn hierbij vaak het meest geschikte materiaal.

Aquafin wil met deze investering de 20 jaar oude enkelvoudige ijzerchloridetanks met splikuip vervangen door dubbelwandige tanks. En doet daarbij een beroep op CGK Group uit Gullegem. " Gezien het grote aantal tanks dat vervangen wordt, werd ervoor gekozen om de levering en montage van de nieuwe tanks via een nieuw raamcontract op de markt te brengen", zegt Maarten Schueremans project manager bij Aquafin. "Dit raamcontract heeft voor Aquafin verschillende voordelen: éénzelfde leverancier waarmee we een echt partnership aangaan voor meerdere jaren, gunstige prijszetting door volumeverhoging en eenvormigheid en ook efficiëntie in de ontwerp- en uitvoeringsfase.”

Breed takenpakket

De opdracht behelst het leveren, installeren en in dienst nemen van dubbelwandige ijzerchloride tanks met doseerpompkast en het verwijderen van de bestaande doseerinstallatie. Daar bovenop worden de oude tanks ook gerecycleerd. Zo wordt onder meer de mogelijkheid onderzocht om de tanks te herwerken in kunststof rijplaten voor onze LODAX-afdeling.

De eerste levering van de tanks gebeurt al volgende maand. Het gaat om tanks voor Wommelgem, Nijlen en Deurne. In totaal zullen meer dan 70 tanks vervangen worden in het volledige Vlaamse landsgedeelte. In het atelier in Gullegem worden de tanks en de pompkast volledig opgebouwd. Aansluitend zullen de techniekers de bestaande tank demonteren om de nieuwe ter plaatse te zetten. De aansluiting van het leidingwerk zit ook in het takenpakket vervat.

Numero uno

Conform de wet op de overheidsopdrachten werd door Aquafin een publieke offerte uitgeschreven. CGK kwam na evaluatie van alle deelnemers,  als numero uno uit de bus. Het nog steeds groeiende bedrijf telt 90 medewerkers en realiseert onder leiding van Tijl Charle en Geert Denutte een omzet van om en bi de 17 miljoen euro waarvan 25% bestemd is voor de export.