CGK management Tijl Charle Geert Denutte Antoine Willems

CGK Group wordt groter na strategische overname in Antwerpen

GULLEGEM - CGK Group, een vooraanstaande speler voor de veilige opslag, behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen, rondde recent de overname af van DG Kunststoftechniek, gevestigd in de Antwerpse haven. Deze strategische zet is een belangrijk onderdeel van de ambitieuze groeiplannen van CGK Group en versterkt haar stevige positie in de sector. Deze acquisitie biedt perspectieven op geografische uitbreiding van de activiteiten richting Antwerpen, Limburg en Nederland  om zo dichter bij de klanten te zijn.

DG Kunstststoftechniek, dat 10 jaar geleden werd opgericht in de schoot van Conduterra en sinds een 2-tal jaar deel uitmaakte van Condu-Kt, wordt vanaf 1 januari 24 voor 100% geïntegreerd in CGK Group.

De overname van DG Kunststoftechniek is een bewuste stap in de groeistrategie van CGK Group. Door de krachten te bundelen kan CGK Group haar technologische expertise vergroten, haar operationele efficiëntie verbeteren en de geografische aanwezigheid versterken en uitbreiden. “Deze overname past perfect binnen onze strategische langetermijnvisie", aldus kaderlid (sales en marketing) Geert Denutte namens CGK. "Enerzijds concentreren we ons op customer intimacy en willen we dicht bij de klant staan. Anderzijds willen we gezond verder groeien via geografische uitbreiding. Door de strategische locatie in het hart van de Antwerpse haven, toch nog altijd de grootste chemiecluster van België, en op slechts een uur rijden van Rotterdam, bevestigen we onze ambitie om ook de Nederlandse markt impactvol te bewerken. De overname is samen met onze nieuwbouw goed voor een dikke verdrievoudiging van onze productiecapaciteit op het vlak van kunststof constructies, waaronder opslagtanks. Dit biedt perspectief en een grotere slagkracht.”

Toewijding aan kunststof, kwaliteit en innovatie

CGK Group en DG delen naar eigen zeggen een gemeenschappelijke DNA, gebaseerd op toewijding aan kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid. Door deze gedeelde waarden te verenigen, zal de samengevoegde entiteit in staat zijn om toonaangevende technologische oplossingen te bieden die voldoen aan de evoluerende behoeften van de markt, zo staat te lezen in het persbericht. De klimaatverandering zorgt er immers voor dat kunststof oplossingen alsmaar belangrijker en essentiëler worden en biedt veel opportuniteiten binnen de sector.