Beauduin Charles 22

Charles Beauduin versterkt slag om slinger zijn positie als grootste aandeelhouder van Barco

KORTRIJK - Uit recente analyse van de aankoop van Barco-aandelen, blijkt dat Charles Beauduin zijn positie als referentie aandeelhouder nog heeft versterkt. Volgens de laatst beschikbare cijfer zou hij nu ruim 21 procent van de aandelen in handen hebben. De West-Vlaamse families Desimpel en Donck, verenigd in de holding 3D, zijn goed voor net geen 5 procent.      

In 2021 heeft Charles Beauduin, ook bekend als de grote man achter weefgetouwenfabricant Vandewiele, nog 3,2 procent aandelen van Barco bijgekocht. Ook in het nieuwe jaar zet hij zijn opmars bij Barco onverminderd verder. Volgens de krant De Tijd kocht hij eind vorige week via zijn vehikel Titan Baratto 548.500 aandelen tegen gemiddeld 20 euro per stuk, goed voor een investering van zowat 11 miljoen euro. Dat is het voorlopig sluitstuk van een stevige reeks aankooporders.

Beauduin kwam acht jaar geleden aan boord bij Barco. Hij kocht toen het pakket Barco-aandelen van de GIMV, goed voor ruim 9 procent. Vandaag heeft hij officieel 21,47 procent van Barco in zijn portefeuille. Hij is daarmee veruit de grootste aandeelhouder. De op een na grootste aandeelhouder is de investeringsmaatschappij 3D van de families Donck en Desimpel. Die combinatie stapte in 2014 in het kapitaal van Barco, net zoals Charles Beauduin zelf. 3D bezit voortaan 4,98 procent van de West-Vlaamse groep.

foto: Charles Beauduin (Belga)