CHARLOTTE T

Charlotte Therssen (Moi et Marie, Veurne) verkozen tot de meest beloftevolle vrouwelijke starter van Vlaanderen

VEURNE - Op de jaarlijkse WOMED award - de hoogmis voor het vrouwelijk ondernemerschap  - werd de West-Vlaamse Charlotte Therssen uitgeroepen tot de meest beloftevolle starter van Vlaanderen. Een bekroning voor haar nichebedrijf Moi et Marie, dat aangepast ondergoed op de markt brengt voor vrouwen tijden de menstruatie. Ze maakte met de voorstelling van haar bedrijf diepe indruk op alle aanwezigen, waaronder ook koningin Mathilde.

Charlotte Therssen stond naar eigen zeggen aanvankelijk weigerachtig tegenover 'menstruatieondergoed'. In tegenstelling tot wat ze dacht, werd het een absolute verademing. "Door de speciale opbouw (4lagen) van de slips blijf je altijd goed droog en voel je je vrouwelijk en veilig", zo staat te lezen op haar website.

In het najaar van 2022 lanceerde ze met Moi et Marie haar eigen collectie met alle feedback die ze van klanten had verzameld. Alles wordt geproduceerd met duurzame materialen zoals bamboe en organisch katoen, en alle modellen zijn vooral zacht, comfortabel én hebben een groot absorptievermogen. Vandaag vindt het aanbod van Marie et moi al zijn weg naar België en Nederland, terwijl ook de eerste stappen worden gezet op de Franse markt.

Belangrijke bondgenoot

Charlotte Therssen is van één zaak diep overtuigd: dat een goede menstruatieslip een belangrijke bondgenoot vormt in elke levensfase van een vrouw.

"Het start al in de prille puberteit", zo staat het te lezen op de website van Moi et Marie. "Veel jonge meisjes schamen zich als ze in de schoolpauze een tampon uit hun boekentas moeten halen. Het gebruik van tampons en andere hygiënische middelen kan soms ook al een confrontatie op zich zijn, naast een lichaam dat volop in verandering is. Een coole, comfortabele slip zoals onze bestseller de Teen Marie Comfy Slip is hierbij ideaal. Elke vrouw vindt bij ons iets wat past bij haar persoonlijkheid. Ook bij een zwangerschap is menstruatieondergoed dankbaar. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over hormonale afscheidingen of licht urineverlies. Altijd houdt je slip je veilig. En na de bevalling doen de slips met superabsorptie, hun werk. We hebben zelfs ultra-absorberende nachtboxershorts om je ook tijdens de nacht veilig te voelen."

foto: Moi et Marie/WOMED award