Nieuws West-Vlaanderen Chris Debyser verstevigt nog maar eens de positie van ConXioN

Chris Debyser verstevigt nog maar eens de positie van ConXioN

Chris Debyser verstevigt nog maar eens de positie van ConXioN

DEERLIJK – Als het om overnames en strategie gaat, is Chris Debyser (CEO van het Deerlijkse ICT-consultancybedrijf ConXioN) bepaald niet aan zijn proefstuk toe. Dat bevestigt hij nu nog maar eens met de overname en integratie van het Kortrijkse Xams. De deal versterkt ook de positie van ConXioN als bevoorrecht Microsoft-partner.

ConXioN is al 25 jaar voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten doorheen heel België. Zij kunnen rekenen op de expertise van een 120-tal medewerkers. ConXioN zet jaar na jaar sterke groeiprestaties neer met een omzet van ruim 30 miljoen euro.

ConXioN, de IT-dienstverlener uit Deerlijk, breidt opnieuw uit. Met de overname van Xams Services bevestigt ConXioN haar expertise in het Microsoft Dynamics 365-ecosysteem. De bedrijven bundelen de krachten om hun klanten te voorzien van moderne business oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en processen van elk bedrijf.

Xams is gevestigd in Kortrijk, met bestuurders Sandra Van den Hecke en Inès Van Belle aan het roer. Al 13 jaar focussen zij met Xams op de implementatie, uitrol en begeleiding van bedrijfssoftware bij kmo’s, met een specialisatie in Microsoft Dynamics NAV en Business Central. Nu gaat Xams dus op in ConXioN.

Meer expertise

“Xams en ConXioN waren al geen onbekenden en na jarenlang succesvol samenwerken, zetten we nu de volgende stap”, vertelt Sandra Van den Hecke, medebestuurder van Xams. “Door onze expertise nu officieel samen te brengen en de samenwerking verder te optimaliseren, zullen we onze klanten een nog uitgebreidere service kunnen bieden.”

ConXioN is al enige tijd op overnamepad, met als doelstelling Vlaamse bedrijven een centraal aanspreekpunt te bieden en hen IT-gewijs van A tot Z te kunnen ontzorgen. “Klanten die hun digitalisering willen versnellen met niet alleen een nieuw of verbeterd ERP-systeem, maar ook met de nodige IT-infrastructuur, netwerken of beveiliging, kunnen daarvoor nu bij één aanspreekpunt terecht”, legt Chris Debyser, oprichter en CEO van ConXioN uit. “Die brede portfolio aan expertises is belangrijk. ConXioN is gespecialiseerd in oplossingen met Microsoft 365, zoals onze bekroning in 2021 tot Microsoft Partner of the Year voor België reeds bevestigde. Door het aanbod en de expertise van Xams te integreren in ConXioN, onderstrepen we niet alleen die positie als Microsoft-specialist, maar breiden we dat aanbod ook nog verder uit.”

Investeringsmaatschappij Vectis Private Equity zet sinds 2021 mee haar schouders onder de groei van ConXioN met een deelname in het aandeelhouderschap van het bedrijf. De ConXioN-groep werd recent reeds uitgebreid dankzij de oprichting van ConXioN Nederland en de overnames van De Volder NV uit Dendermonde, WestSys uit Izegem en FORT:LOX uit Roeselare.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.