Mullie Chris boek

Chris Mullie (CEO Barias) schrijft boek over culinaire geneugten, anders bekeken

ROESELARE - ‘Ingepakt smaakt lekker’. Zo luidt de titel van een boek dat ondernemer Chris Mullie heeft voorgesteld. De fijne Meulebeekse uitgeverij Bibliodroom van Johan Vergote brengt het werk op de markt. Het werd een boek met een bijzonder verhaal en een sterke missie. Chris Mullie is founder en CEO van Barias, de co-packer uit Roeselare. Hij won vorig jaar de nationale Unizo-award KMO van het Jaar.

 

De cocultuur is helemaal bij ons ingeburgerd. We kennen allemaal coproducties, cosponsors en copiloten. Een co-packer daarentegen is de meesten onder ons helemaal vreemd. Nochtans verschijnen op elke keukentafel producten die daar ingepakt werden. Voeding handig en aantrekkelijk verpakken en die gezond, veilig en tijdig bij de consument brengen, dat is in enkele woorden het metier van de co-packer.

Chris Mullie is stichter en CEO van Barias en stelde vast dat consumenten – zelfs mensen uit zijn onmiddellijke omgeving – amper kunnen inschatten hoeveel kennis, techniek, organisatie, maar ook regelgeving, bij dat proces komt kijken. Het samenspel van mensen en machines zet hij op een eenvoudige manier uiteen in zijn boek Ingepakt smaakt lekker.

Een sector in beweging

De agrovoedingsindustrie evolueert op vandaag snel en ingrijpend. Veranderingen dringen zich op omdat consumenten kritischer en diverser zijn, duurzaamheid aan belang wint en de voedselveiligheid ten koste van alles gewaarborgd moet blijven. Slimme ondernemers uit de betrokken sectoren zullen in de toekomst kennis moeten delen. Cocreatie wordt de norm en is dat al bij Barias. Chris werpt in een aantal hoofdstukjes een blik op het vak, met trends en toekomstgerichte ideeën. Enkele toonaangevende figuren met een link naar verwante branches nodigde hij uit voor een spitse kijk op voeding, verpakking, gezondheid, opleiding, ondernemen, duurzaamheid, wetgeving, circulaire voeding of digitaliseren.

Het boek is geen pur sang bedrijfsboek, maar des te meer een inspiratiebron voor professionelen. Vermits voeding ons allemaal aanbelangt zijn de onderwerpen ook best interessant en helder voor de niet-vakgerichte lezer. Gasten in het boek zijn onder meer Pieter Aquarius (Verpakkingsmachinebouwer Case Packing Systems), Freddy Bekaert (Vives), Kris Declercq en Francesco Vanderjeugd (burgemeesters), Koen Dejonckheere (Gimv), Herwig Dejonghe (Antartic Foods), professor Liesbeth Jacxsens (Ugent), Goedele Liekens (VN-ambassadrice), Joke Vandepitte (Pittman Seafoods), Piet Vanthemsche (Voedselbanken) en Antoon Wallays (Agristo).

info: Ingepakt smaakt lekker, Chris Mullie, Uitgeverij Bibliodroom, hardcover in voedingsverpakking, 104 pagina’s, prijs: 29,95 euro, verkrijgbaar in de boekhandel en online