Lobster Fish 24 overname

Lobster Fish doet belangrijke strategische zet

DEERLIJK - Lobster Fish, het succesrijke Deerlijkse bedrijf van de dynamische stichter Christof Malysse, heeft een belangrijke strategische overname afgerond. In Moeskroen werd de visgroothandel Brumos overgenomen. Brumos is een begrip in het voedingswereldje. Het werd in 1975 opgericht door Henry Dubrul en in 2008 overgenomen door zoon Thierry Dubrul. Door de combinatie van Lobster Fish en Brumos ontstaat een nieuw bedrijf, dat zoveel meer in de breedte kan werken.

Christof Malysse heeft de gewoonte zijn huiswerk goed te maken. Dat gebeurt ook nu met een vrij complementaire aanvulling van het bestaande aanbod van Lobster Fish. Brumos is een echte specialist in verse vis en mosselen.

Lobster Fish doet momenteel slechts 20% verse vis en wil deze tak fors uitbreiden met onder meer rechtstreekse aankoop in de vismijnen en in het buitenland. Via Brumos komt dat doel dichterbij. "Met deze synergie kunnen we onze bedrijfsnaam Lobster Fish meer in balans brengen", zegt Malysse. "Lobster staat vooral voor onze specialiteit en directe import van kreeften, schaaldieren en fijne delicatessen. Fish staat zowel voor vers als diepvries. Nu kunnen we onze activiteiten upgraden tot een meer evenwichtige en evenwaardige specialiteit."

Nieuwe kanalen

Brumos is een vooraanstaande en traditierijke vis- en mosselgroothandel die zowel de horeca als viswinkels en collectiviteiten bedient. Het Moeskroense bedrijf heeft een 430 actieve klanten in portefeuille en is goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan 5,5 miljoen euro. Lobster Fish tekende in 2023 voor om en bij de 31 miljoen euro. Christof Malysse en zijn rechterhand Nils Vanwassenhove nemen zowel de gebouwen, de holding als het handelsfonds over.

Het is de bedoeling om binnen de 4 maanden en middels de nodige aanpassingswerken aan de site in Deerlijk, Brumos te integreren in de gebouwen van Lobster Fish. "We zijn overtuigd dat deze overname onze positie op de Belgische markt zal versterken als distributeur van vis, schaaldieren en fijne delicatessen", besluit Malysse. "Niet de cijfers, omzet of de kilo's zijn het  het belangrijkste. Wél de tevredenheid van onze klanten, van onze medewerkers en het behoud van onze flexibele organisatie. Dat alles zonder ons eigen DNA als familiaal bedrijf te verloochenen."

foto: Christof Malysse, Nils Vanwassenhove, Peter Bogaert (Lobster Fish) en David Destobbere, Valerie Vanquatem, Thierry Dubrul (Brumos)