Vermeersch Christof

Christof Vermeersch (Calcutta) doet derde overname op zes maanden tijd

WAREGEM - De naar het Gentse uitgeweken West-Vlaamse ondernemer Christof Vermeersch blijft verbazen met zijn Callcutta Home Fashion Group. Nadat hij enkele jaren terug de oudste en ten dode opgeschreven weverij van België overnam en omturnde tot een rendabel bedrijf, begeeft hij zich nu slag om slinger op het overnamepad en vergroot hij zo zijn actieradius in de textielsector. Zopas tekende hij met de aankoop van het West-Vlaamse AG TEX (Waregem) voor de derde overname op zes maanden tijd. AG TEX is met zijn geweven meubelstoffen een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers.  

Calcutta Home Fashion Group, de textielgroep van de hyper dynamische ondernemer Christof Vermeersch, neemt 100% van de aandelen van AG TEX NV over van de broers Allain en Stephan Verschuere. Alle 12 personeelsleden worden ook in de deal betrokken. De productie verhuist in de volgende 6 maanden integraal naar het 5,5 ha industriële complex van Calcutta Home Fashion Group te Mariakerke.

AGTex werd in 1997 opgericht door Antoon Huysentruyt en Allain Verschuere in Waregem. Vanuit een oorspronkelijke focus op de productie van gordijnstoffen voor de Nederlandse markt groeide AG TEX gestaag verder en verschoof de focus naar geweven meubelstoffen. Het bedrijf exposeerde in 1999 voor het eerst op de Heimtextil beurs in Frankfurt alsook op Scoperta en Heimtex. Door wereldwijd nieuwe klanten aan te trekken groeide AG TEX gestaag verder. Door de overname van de volledige chenillecollectie van DHE Fabric in 2002 verdubbelde het bedrijf zijn omzet. In 2002 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Waregem waar de productie zich op vandaag nog steeds bevindt.

AG TEX was tot op heden in handen van Allain en Stephan Verschuere. Zij zullen de verhuis en integratie in de Calcutta Home Fashion Group mee begeleiden. Christof Vermeersch neemt de fakkel over van beide broers als CEO van AG TEX.

Perfecte synergie

Met deze overname voegt Calcutta bijna 7 miljoen euro toe aan haar groepsomzet en versterkt substantieel haar positie en marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk. Er ligt nu een ambitieus plan op tafel om het huidig productaanbod van AG TEX alsook haar geografische afzetmarkten versneld uit te breiden. AG TEX is een wereldwijd bekende en gerespecteerde industriële merknaam onder editeurs, architecten en interieurontwerpers. AG TEX biedt een tijdloos klassiek design en signatuur aan met een unieke interactie van gekleurde garens met diverse structuren. Dit creëert een beeld van uitgekiende eenvoud met veel diepte en elegantie en is makkelijk te combineren met vele interieurtoepassingen.

AG TEX en Calcutta Home Fashion Group zijn volgens Christof Vermeersch perfect complementair en zullen tal van synergieën realiseren zowel aan de kosten- als aan de opbrengstenkant als op het vlak van organisatie, productie en R&D. Door de acquisitie zal AG TEX profiteren van de knowhow en expertise van Calcutta Home Fashion Group en zich kunnen verrijken met diverse alternatieve afwerkingsmogelijkheden van de textielgroep. Dit garandeert voor AG TEX onberispelijke kwaliteit en technische performantie om te voldoen aan de maximale eisen van de klant.