Nieuws West-Vlaanderen Christof Vermeersch (Calcutta Group) profileert zich als nieuwe speler op de interieurmarkt

Christof Vermeersch (Calcutta Group) profileert zich als nieuwe speler op de interieurmarkt

Christof Vermeersch (Calcutta Group) profileert zich als nieuwe speler op de interieurmarkt

KORTRIJK – De West-Vlaamse ondernemer Christof Vermeersch zet nieuwe stappen met zijn bedrijvengroep. Hij kocht enkele jaren terug de oudste weverij van het land (Calcutta) die op sterven na dood was en nu als een fenix uit zijn as herrees. Met de overname van het Nederlandse bedrijf House of Novalin profileert Vermeersch zich nu ook als aanbieder van een volledige interieurcollectie op basis van luxelinnen.

    

Met zijn Calcutta Home Fashion Group (verwijzend naar de oudste weverij van België, gesticht in 1848) neemt Vermeersch nu het Nederlandse bedrijf  House of Novalin over. Bram Voogdt, de voormalige directeur van House of Novalin, blijft in functie.

De geschiedenis van House of Novalin begon in 1960 toen het baanbrekende merk Novalin werd gecreëerd, gelanceerd en gepatenteerd. Het bedrijf legde zich toe op wandbekleding van het hoogste niveau, en pakte al die jaren uit met collectie van exclusief linnen. De wereldbekende textielontwerpster Fanny Aronsen stond destijds mee aan de wieg van het topaanbod.

Bredere focus

Calcutta wil het unilaterale aanbod van high-end wandetextiel nu graag uitbreiden en een speler zijn die een volledig interieurconcept van linnen en luxetextiel op de markt brengt.

Novalin staat bekend als het merk dat sinds 1964 hoogwaardige linnen wandbekleding produceerde in Zweden en sinds vorig jaar haar productie opstartte in de weverijen van Calcutta Home Fashion Group. Door de nieuwe acquisitie zal House of Novalin mee genieten van de enorme knowhow en expertise van Calcutta Home Fashion Group en zal het zijn eigen productie- en logistieke faciliteiten hebben. Dit moet House of Novalin garanderen dat het kan instaan voor onberispelijke kwaliteit en technische performantie om te voldoen aan de maximale eisen van de klant. Met House of Novalin wil Vermeersch sowieso diverse linnenproducten aanbieden op weg naar een volledig interieurconcept op basis van linnen luxetextiel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.