Declerck Christophe Telenet

Christophe Declerck wil Telenet een boost geven

KNOKKE – De Kortrijkse maar naar Knokke uitgeweken ondernemer en dertiger (37) Christophe Declerck heeft het Telenet center van Kortrijk/Kuurne in het Ring Shopping Center en het Telenet center in Tielt overgenomen. Bedoeling is dubbel: het Telenet verhaal bij de klassieke klanten optimaliseren (meer service, technische diensten opstarten,…) en anderzijds in Tielt en Kortrijk ook de B2B afdeling van Telenet sneller ontplooien, zoals Declerck reeds met succes deed in Brugge.

“Veel mensen hebben me de vraag gesteld waarom ik gekozen heb voor zo’n moeilijke sector die meer dan ooit onder druk staat van de online”, vertelt Christophe Declerck. “Mijn antwoord is eenvoudig: omdat ik nog echt geloof in de meerwaarde van service en een persoonlijk aanspreekpunt. De lockdown heeft aangetoond dat online belangrijk is maar dat de vakhandel met service zeker zijn plaats heeft in de sector. Iedereen heeft het druk de dag van vandaag en het ontzorgen is vaak veel meer waard dan de goedkoopste prijs.”

In oktober 2019 leerde Declerck zowaar Kathleen Claes kennen, de vorige zaakvoerder van de Telenet centra in Kortrijk en Tielt. “Wij raakten aan de praat en zijn eind 2019 in de eerste gesprekken geland voor een eventuele overname”, aldus Christophe Declerck. “Kathleen had het na 25 jaar wel gezien en als Kortrijkzaan zag ik opportuniteit om ons Telenet center van Brugge een verlengstuk te geven in Tielt en Kortrijk. Daar wacht ons nog het nodige werk want op vandaag is er nog geen echte B2B afdeling in Kortrijk en Tielt. Ook is er in Tielt en Kortrijk geen technisch team. Op korte termijn willen we het Telenet verhaal optimaliseren door de efficiëntie te verhogen, en dus ook een B2B afdeling op te richten.”

Het goede hout

Christophe Declerck is gesneden uit het goede ondernemershout. Na ervaringen bij derde bedrijven, ging hij er zelf voor met het bedrijf Javer (technisch textiel), dat onder zijn impuls uitgroeide van een kleine eenmanszaak in Vlaanderen tot de belangrijkste speler in België binnen zijn niche. In Nederland, Luxemburg en Frankrijk groeide Javer van niets tot een top 3 speler. Na de verkoop van Javer aan Stan Jonckheere, nam Declerck het Brugse audiovisie bedrijf Goethals (inmiddels herdoopt tot Spectrum by Goethals) over in oktober 2018.