Sphere 2

Christophe Deklerck investeert 1,25 miljoen euro in zijn eigen horeca-stulpje op de Knokse Place m’as tu vu

KNOKKE - De Knokse ondernemer Christophe Deklerck (64) opende in hartje Knokke zijn horeca-piramide met de naam Sphere. Aan de bekende Place m'as tu vu staat nu een opvallende glazen koepel waar een luxerestaurant zal worden uitgebaat. De krant De Standaard heeft het over een architecturaal pareltje van wereldniveau of ook nog over een oogverblindende zaak.   

Christophe Deklerck is bepaald geen onbekende in Knokke. Zijn familie baatte meer dan 100 jaar het beroemde en iconische Hotel Memlinc uit, aan dezelfde Place M’as tu vu.

Maar dat hotel en de bijhorende grond werden enkele maanden terug verkocht aan G-Label, het vastgoedbedrijf van de Gentse familie Geernaert. Francis Geernaert wil er zeventien luxueuze appartementen bouwen met een oppervlakte van gemiddeld meer dan 200 vierkante meter en een penthouse van liefst 440 vierkante meter. Er komen ook commerciële ruimtes bij, net als meer dan honderd ondergrondse garages en – op vraag van de gemeente – twee horeca­zaken.

De nieuwe hotspot Sphere, goed voor een investering van 1, 25 miljoen euro, moet zorgen voor een hoogstaande culinaire reis in het mondaine Knokke. De keuken zal geleid worden door de Mexicaanse Luisa Garcia, 34 jaar. Ook Anthony, de zoon van Christophe Deklerck, zal zijn rol spelen achter de schermen. Sphere heeft een expootiatievergunning op zak voor de komende 15 jaar, dus tot in 2039.

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis