Citymesh equipe 20

Citymesh sluit strategisch samenwerkingsakkoord met het grote Proximus

BRUGGE - Proximus en Citymesh hebben een akkoord bereikt dat het Brugse bedrijf in staat stelt om zijn klanten mobiele en vaste telecomdiensten aan te bieden via het Proximus-netwerk. Dankzij de overeenkomst beschikt Citymesh over de nodige bouwstenen om zijn portfolio voor de B2B-markt verder uit te breiden. Tegelijkertijd onderstreept het akkoord de open houding van Proximus ten aanzien van samenwerking en zet het zijn ambitie om gigabit connectiviteit te leveren aan uiteenlopende partners in de verf.

 

 

Citymesh is het bedrijf van de vooruitziende Brugse ondernemer Mitch De Geest, die al vijftien jaar terug anticipeerde op de technologische evoluties van vandaag. Het bedrijf is onder meer specialist in het aanbieden van up-to-date wifi-netwerken aan bedrijven of aan overheden. Om maar één voorbeeld te geven: onder meer de haven van Zeebrugge is uitgerust met de technologie van Citymesh. Het Brugse bedrijf is bekend als een specialist in het het bouwen van private mobiele netwerken over 4G en 5G.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Promximus en Citymesh bestrijkt verschillende bedrijfsdomeinen. Voor het mobiele gedeelte zal een specifiek ontwikkelde 'MVNO'-configuratie (Mobile Virtual Network Operator) zorgen voor continuïteit van spraak- en sms-diensten op de private 4G- of 5G-netwerken van Citymesh en daarbuiten, via het openbare netwerk van Proximus. De overeenkomst stelt Citymesh in staat zijn aanbod op het vlak van private netwerken voor industriële klanten verder te versterken, steunend op de brede en kwalitatieve mobiele dekking van het openbare Proximus-netwerk. Wat het vaste netwerk betreft, zal Citymesh zijn klanten internet- en Explore-connectiviteit kunnen aanbieden en tevens wholesale producten van Proximus voor spraak doorverkopen.

Win-win

Citymesh streeft ernaar uit te groeien tot de vierde operator in België, met een duidelijke focus op industriële use cases. "De mobiele privénetwerken die we vandaag bouwen, maken gebruik van onze eigen 4G- en 5G-licenties en bieden missie- en bedrijfskritische communicatie en innovatieve mobiele diensten voor steden, industriële sectoren en bedrijven", aldus Mitch De Geest. "Deze overeenkomst breidt onze flexibiliteit op mobiel vlak uit tot buiten het privénetwerk van de klant en stelt ons in staat om sterke geïntegreerde publieke en private telecomdiensten aan te bieden. Dankzij de ondertekening van deze overeenkomst met Proximus bevindt Citymesh zich in een unieke positie om de beste privénetwerken te combineren met het beste openbare netwerk."

"Deze overeenkomst illustreert ons verlangen om een open referentienetwerk te bouwen ten behoeve van het hele land", heet het bij Proximus. "Door actief gesprekken aan te gaan met verschillende spelers uit de sector, willen we het volledige potentieel van enkele van onze belangrijkste troeven uitspelen en de Belgische economie de best mogelijke gigabit connectiviteit bieden. We zijn zeer blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten met een ervaren, ambitieuze en innovatieve partner als Citymesh."