Citymesh Mitch De Geest_Horizontaal (2)

Citymesh trekt naar de noorderburen

BRUGGE - Het Brugse Citymesh, het geesteskind van Mitch De Geest, vestigt zich nu ook in Nederland, strategisch dicht bij de haven van Rotterdam. De Belgische telecomspeler neemt naast het kantoor meteen het klantenportfolio, een topmanager en een pak knowhow over van het Nederlandse Aerea Networks. Zo garandeert het West-Vlaamse telecombedrijf continuïteit, gecombineerd met de innovatie waarvoor Citymesh gekend is. In eigen land wil het Brugse bedrijf de te dure tarieven van de grote operators doorbreken.

Joeri Tranchet, COO bij Citymesh, kan zijn enthousiasme alvast niet onder stoelen of banken wegstoppen: “De alsmaar groeiende vraag naar zowel private 4G/5G en tijdelijke netwerken (denk bijvoorbeeld aan events), plus de aanwezigheid van onze aandeelhouder Cegeka in Nederland, maakt dit een logische overname", aldus Tranchet. "Met onze kennis en ervaring op de Belgische markt, aangevuld met de overname, kunnen we vlot totaalpakketten aanbieden. Van 0G tot 5G, van fiber tot WIFI, want connectiviteit gaat verder waar de landkaart stopt.”

Boven de Moerdijk  

De stap naar Nederland is wel overwogen en een vol van ambitie. Nicholas Van Hoey Smith, huidige CEO van Aerea, zal de Nederlandse markt helpen uitbouwen voor Citymesh: “Dit is een mooie volgende stap", zegt hij. Citymesh heeft al mooie cases in zowel het 0G, drone- als Mobile Private Network verhaal. Denk maar aan Brussels Airport en BASF België. Mijn expertise ligt dan weer vooral in de evenementensector, dus een plus een wordt drie. Een cliché, ik weet het, maar het plaatje klopt. Hier in Nederland is gegarandeerde vraag naar connectiviteit, zeker op events, dus de ervaring die Citymesh in dat domein kan brengen, ook qua WIFI en LAN, is mooi meegenomen. Ik zie er hartstikke naar uit om Citymesh het podium te geven dat ze verdienen in Nederland.”

Roadshow

 

Nu het Nederlands kantoor er is, kijkt Citymesh uit naar samenwerkingen rond fiber, maar ook partnerschips als virtuele operator met bestaande Nederlandse operatoren aan de hand van een mobile virtual network operator-akkoord. Zo kan Citymesh naadloos roaming tussen privaat en publiek netwerk aanbieden, ook over de grenzen heen. De flow tussen datacaptatie, gegarandeerd en veilig transport en verwerking van die data door cloud diensten en A.I. -ook wel de Trinity of Innovation genoemd- wordt zo verzekerd, met de ervaring van Cegeka op de Nederlandse markt achter de hand.

Nog dit: Citymesh wil de komende maanden met een heuse roadshow door Nederland trekken.