Club Brugge teamfoto 20

Club Brugge krijgt nieuwe (Engelse) kledingsponsor

BRUGGE -Club Brugge krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe kledingleverancier. Het Franse Macron ruimt de plaats voor het jonge maar snel opkomende Engelse bedrijf Castore. In het verleden ging Club Brugge al in zee met grote merken als Adidas, Nike of Puma.

Castore is een jong bedrijf. Het werd in 2015 opgericht door de broers Thomas en Philip Beahon. Thomas voetbalde in de jeugd van Tranmere Rovers. Philip speelde als semiprofessional cricket voor Cheshire en Lancashire. De eerste grote naam die voor Castore koos, was tenniskampioen Andy Murray.

Club heeft sinds zijn oprichting verschillende kledingleveranciers gehad, zoals Adidas, Puma en Nike. Weldra is het dus de beurt aan Castore, zo meldt Het Nieuwsblad. De overeenkomst met Macron loopt eind dit seizoen af. Sinds 2017-2018 speelde Club in shirts van Macron. Castore heftzijn hoofdkantoor in Manchester en levert ook al de uitrustingen van onder meer Feyenoord, Rangers FC, Newcastle, Wolverhampton, Aston Villa en Leverkusen. Ook het F1-team Red Bull Racing met wereldkampioen Max Verstappen draagt outfits van Castore.

foto: archief Mediahuis